NFT-kkel finanszírozza első sorozatát a Gala Films

spot_img

A Gala Film – a leginkább a Gala Games-ről ismert cégcsoport tagja – új utakat talált az NFT-k felhasználására: most jelentettek be egy NFT értékesítést az első filmes produkciójukhoz, az RZR című sci-fi sorozathoz.

A Gala Films a közösségi finanszírozást és a Web3 technológiát szeretné bevinni a filmgyártás világába. Nyáron rántották le a leplet az első címükről, egy disztópikus, sci-fi akciósorozatotról, az RZR-ről. A hivatalos leírás szerint az Exertion3 nevű produkciós cég által készített sorozat egy neurális implantátumokkal, hekkerkultúrával és feketepiaci bűnözéssel átszőtt világot mutat be, ami a cyberpunk klasszikus Neurománc hangulatát idézi.

Az érdeklődők többféle NFT közül választhatnak. Növekvő ritkaság szerint ezek a Blades, a The Genesis, a Concept Vision Boards és a The Warehouse. Mindegyik egy-egy limitált példányszámú virtuális tárgy, ami különleges fícsöröket és jutalmakat biztosít a birtokusoknak. A legolcsóbb NFT-k 0,07 ETH-ba kerülnek, a legdrágábbak pedig egészen 5,7 ETH-ig is elmennek. Az NFT-kért GALA tokenben is fizethetünk. A vásárláshoz a pénznek a Gala pénztárcádban kell lennie.

A legkevésbé ritka NFT, a Blades, 90 napos hozzáférést tartalmaz a The Secret Cinema Clubhoz – jelenleg az is titok, hogy mit csinál ez a klub, valamint hozzáférést a heti streamekhez és a kulisszák mögötti felvételekhez. Emellett a vevő kap egy koncepció rajzot és egy élethosszig tartó hozzáférést az RZR megtekintéséhez a Gala Films-en.

A legdrágább opció, a 7700 dollárba kerülő The Warehouse NFT. Ebből mindössze 18 darab áll rendelkezésre. A The Warehouse tulajdonosai részt vehetnek egy személyes forgatókönyv-olvasáson a szereplőkkel és a stábbal, majd vendégként kaphatnak beszélő szerepet is a sorozatban. Emellett dedikált, fizikai forgatókönyvek, tokok és egyéb tárgyak is benne vannak a csomagban.

Ezeknek az NFT-knek a megvásárlása egy befektetés a film fejlesztésébe. A sorozat valójában még az előkészítő szakaszban sincs. A Gala Films NFT kezdeményezése egyfajta Kickstarter a filmgyártáshoz. A mostani befektetéssel segítesz a projekt elindításában, cserébe a későbbi jutalmakért. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img