A legalkalmasabb író készítheti el az FTX történetét bemutató könyvet

spot_img

Keresve sem találhattunk volna jobb írót az FTX felemelkedéséről és immáron bukásáról szóló könyv elkészítéséhez.

A korábban gazdasági újságíróként és brókerként dolgozó Michael Lewis korunk egyik legjobb tényfeltáró szerzője, aki az elmúlt 20 évben már több nagysikerű könyvet írt a póker, a profi sport és a Wall Street világáról.

Az ő munkái alapján mutatták be a Liar’s Poker (Bróker Póker), a Moneyball (Pénzcsináló), illetve a Big Short (A Nagy Dobás) című filmeket is.

Michael Lewis az elmúlt fél évben az FTX alapítójával, Sam Bankman Frieddel töltötte mindennapjait, hogy megírja a semmiből érkező, de alig 3 év alatt a világ egyik leggazdagabb emberévé váló különc kereskedő történetét, ami az elmúlt napok eseményeinek tükrében végül csavaros lezárást kaphat.

A könyvből még egyetlen sor sem készült el, de sajtóértesülések szerint már több kiadó is lecsapna rá. Egy ezzel kapcsolatban kiszivárgó levél szerint a sztori központi eleme az FTX és a Binance vezetői között húzódó rivalizálás lehet.

Mivel Lewis munkáiból már több sikeres filmadaptáció készült, szerintünk nagy esély lehet arra, hogy ezt a történetet is viszontlássuk a mozivásznon.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img