Felfüggesztette bizonyos szolgáltatásait az Inlock

spot_img

Ma délutáni órákban felfüggesztette az Inlock bizonyos szolgáltatásait az ügyfelek vagyonának biztonsága érdekében. Az Inlock hivatalos telegram csoportjában osztotta meg a rendkívüli bejelentést:

“Az Inlock olyan helyzetbe kerül, aminek megoldásáig ideiglenesen fel kell függesztenie a platform bizonyos szolgáltatásait. A platform 100%-osan rendelkezik az ügyfelek vagyonával, illetve a kihelyezések biztosítékával is, azonban egy a likvidációs folyamatot érintő káresemény okán az ügyfélvagyon egy kisebb része elérhetetlenné vált a cég számára.

Az Inlock csapata magabiztos és eltökélt abban, hogy képes megoldani a kialakult helyezetet, amit a transzparencia jegyében teljes mértékben az ügyfelek bevonásával kíván végrehajtani, ezzel elhatárolódva azoktól a magas kockázatú tevékenységektől, amik lényegében az elmúlt fél év legtöbb káreseményét okozták a kriptopiacon. Az ügyfelek részéről türelmet kérünk, hogy a legjobb tudásunk szerint képesek legyünk kezelni a kialakult szituációt. Ügyfeleink jelentős része hosszútávon köteleződött el az Inlock mellett, és a rendkívül negatív kriptopiaci események hatására is velünk maradt, továbbra is igyekezni fogunk rászolgálni erre a bizalomra.”

Az alábbi közleményben részletesen kifejtésre kerül, hogy milyen helyzet vezetett ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen.

“Az OTC (tőzsdén kívüli) likvidációs folyamat egy rendkívül előnyös folyamat, hiszen árfolyamkockázat nélkül tud megvalósulni a likvidáció, emiatt ezt az eljárást részesítettük előnyben a nagy értékű fedezet értékesítések esetén. Ezen folyamat tekintetében viszont egy sajnálatos hanyagság állt elő, nevezetesen a likvidációért felelős partner a teljes saját és ügyfelei vagyonát is az FTX tőzsdén tartotta, és ott is hajtotta végre a likvidációt, majd amikor megtörtént a napvégi elszámolás, akkor előbb türelmi időt kért, majd csak később tájékoztatott bennünket, hogy a likvidált összeg az FTX-en ragadt, és nem áll módjában teljesíteni azt felénk. A káreset kapcsán önhibánkon kívül 7 millió dollárnyi eszközzel ragadtunk az FTX platformon. Mindezzel párhuzamosan tovább eszkalálódott az FTX-en a probléma, minek eredményeként november 11-én csődöt jelentett az FTX tőzsde. A kialakult helyzetben sajnos valószínűtlen, hogy az FTX-től valaha is viszontláthatnánk az ott zárolódott eszközöket, tekintettel arra, hogy az FTX a kriptopiac egyik legnagyobb szereplője volt, így joggal feltételezhető, hogy az Inlock mellett egyéb szolgáltatások is hasonló helyzetbe kerültek és hasonló kényszerintézkedéseket kell meghozniuk.”

“Az likvidációs folyamat során keletkezett kárunk, illetve a kedvezőtlen piaci helyzet hatására az inlock likvid tartaléka jelentősen csökkent, mely ugyan még bőven elég a folyamatos ügymenet fenntartásához, azonban az alulfedezettség állapota kötelez bennünket az “emergency shutdown” folyamat önkéntes elrendelésére.”

A tájékoztató szerint az alábbi szolgáltatások kerültek felfüggesztésre:

  • a ki- és beutalásokat,
  • újabb kölcsönfelvétel nem indítható,
  • a platformon felfüggesztik az új ügyfelek regisztrációját,
  • a platform integritása érdekében felfüggesztik a tokenmarket funkciót,
  • felfüggesztik a retail API funkciót,
  • felfüggesztjük a Pioneer és a Welcome bónusz programokat, illetve az október 31-én megkezdett deposit akciót is,
  •  felfüggesztik a Badge jutalom fizetést is.

Jelenleg 41 millió dollár értékű ügyfélvagyont kezel a nemzetközi szinten is ismert magyar szolgáltató és 7 millió dollárnyi eszköz érintett az incidensben.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img