Teszt fázisban a digitális dollár

spot_img

A Reuters jelentése szerint, bankóriások bevonásával 12 hetes digitális dollár kísérleti projektet indít a New York-i Szövetségi Tartalékbank.

A kísérleti programban résztvevők között van a Citigroup, a HSBC Holdings, a Mastercard és a Wells Fargo, valamint a New York-i Fed innovációs központja. A szabályozott felelősségi hálózatnak nevezett projektet tesztkörnyezetben fogják futtatni, szimulált adatok felhasználásával – közölte a New York-i Fed.

A kísérleti projektben azt fogják tesztelni, hogy a bankok, a közös adatbázisban lévő digitális dollár tokeneket milyen módon tudják felhasználni egymás között, illetve hogyan segíthet a fizetések felgyorsításában.

A hónap elején Michelle Neal, a New York-i Fed magas rangú vezetője azt nyilatkozta, hogy ígéretesnek tartja a központi banki digitális dollár használatát a devizapiacok elszámolási idejének felgyorsítására.

A Federal Reserve még a november elején adott ki egy publikációt, amelyben a központi banki digitális valuták (CBDC) makroökonómiai hatásairól értekezik. A tanulmány azt vizsgálja, hogy a CBDC bevezetése hogyan hatna a bankszektorra, a pénzügyi stabilitásra, valamint a monetáris politikai végrehajtásokban egy fejlett gazdaságban, például az Egyesült Államokban. A szakirodalmat ezen a linken éritek el.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Befejeződött a CBDC kutatás első fázisa az USA-ban

/reuters, usnews.com, federalreserve.gov, pymnts.com, /

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img