Mozgásban az FTX-ről ellopott pénz

spot_img

A legtöbb kriptovaluta eséssel reagált arra a hírre, hogy az FTX hacker a vasárnap délelőtt mozgatni kezdte a tőzséről ellopott kriptovaluták egy részét. Az illető másfél hete, az oldal csődjének bejelentése után utalt ki 600 millió dollár értékű kriptót a váltóról.

A támadó a zsákmány nagy részét szinte azonnal etherre váltotta, amivel ő lett a 35. legnagyobb, mintegy 288 000 ethert tartalmazó tárca birtokosa.

Ebből a készletből tegnap 50 000 ETH-et utalt át egy másik címre, 2200-at pedig renBTC-re váltott. Ezek a mozgások felvethetik a gyanúját annak, hogy az illető eladásra készül, amire a piac is gyorsan reagált.

A hacker tevékenységét sokan figyelik, így egy hagyományos tőzsdén aligha tudná fiat pénzre váltani a szajrét, hiszen ott azonnal fény derülne a kilétére. A helyzetből viszont más módon is profitálhat.

Az egyik ilyen lehetőség, hogy egy decentralizált tőzsdén végrehajtott eladással lejjebb nyomja az árfolyamot. Ha ezt megelőzően egy hagyományos tőzsdén shortolni kezdi a piacot, akkor közvetve tud nyereséget elérni a saját maga által kiváltott elmozdulásból, és úgy moshatja tisztára a pénzt, hogy soha nem fog fény derülni a kilétére.

A bitcoin árfolyama a vasárnap délelőtt végrehajtott utalások óta ezer dollárt vesztett az értékéből, de ehhez más bizonytalanságok is hozzájárulhattak.

Ezen a héten nyílt napokat tart a Kripto Akadémia Discord csoportja, ami alatt az előfizetéses tartalmakhoz is ingyenes hozzáférést szerezhetsz. További információk a szerver ‘Bejelentések’ szobájában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img