Michael Saylor és Elon Musk sem kíméli az FTX tulajdonosát

spot_img

Még érezni az FTX csőd utórengéseit a kriptopénzek piacán. A kriptovilág nagy nevei egymás után szólalnak meg az ügyben – általában eléggé kritikusan. Miután Elon Musk, a Tesla és a Twitter vezérigazgatója, nyíltan Sam Bankman-Fried tevékenysége ellen foglalt állást, most egy Wall Street Journal cikk kapcsán lendült újra támadásba. 

A népszerű gazdasági lap az Összeomlott Sam Bankman-Fried terve a világ megmentésére című cikke kapcsán Musk azt kifogásolta, hogy a lap túl kesztyűs kézzel bánt az FTX tulajdonosával. 

A WSJ lábmasszázst adott egy bűnözőnek

– írta Musk a Twitteren, amivel szinte az egész kripto twitter szcéna egyetértett.

Nem Musk az egyetlen kritikus hang. Michael Saylor, a MicroStrategy arca (a vezérigazgatói posztjától már elbúcsúzott), azt állította, hogy az FTX feje felelős a piac bedőléséért.

“Sam több milliárd token hamisításával követett el értékpapír csalást, ezeket feldagasztotta még újabb milliárdos könyvelési csalással, majd banki csalással az ügyfelektől is több milliárdot csalt ki, korrumpálta az intézményeket a piszkos pénzével, végül pánikból eladott több milliárdnyi lopott bitcoint, hogy bedöntse a piacot.” – modta Saylor.

“Sam Bankman-Fried-nek nem a világ megmentése volt a terve, hanem a világ ellopása

– szögezte le Saylor.

Korábban a pénzügyi guru, Robert Kiyosaki a “kriptopénzek Bernie Madoff-jának nevezte Bankman-Fried-et. 

Még folyik az FTX-t felszámoló csődeljárás, aminek keretében a pórul járt felhasználók kártérítésben reménykedhetnek. Eközben egy 11 milliárd dollár értékű csoportos per is folyik Bankman-Fried és néhány tőzsdei promóter ellen.


Black Friday a Kereskedési Tippekben! Az első havidíjadból akár 40%-ot is elengedünk! Kattints ide az ajánlatunkért.


 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img