Kriptopénzügyek – 67.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

MetaMask

Egy NFT árbecslési funkcióval bővítette repertoárját az egyik legnépszerűbb tárca, a MetaMask. Mostantól az NFT birtokosok és gyűjtők a MetaMask-on belül maradva egy kattintással felmérhetik, hogy mennyit érhetnek a tárcájukban elhelyezett NFT-k.

TradingView

Hétfőn délelőtt 9:00-kor elindult a TradingView Black Friday, az oldal éves nagy leárazása. Aki gyakran nézegeti a grafikonokat, annak az elmúlt évhez hasonlóan most is érdemes kihasználnia a lehetőséget.

Ledger és Trezor akció

Tavaly sem a Trezor, sem a Ledger nem tartott Fekete Péntekhez kapcsolódó leárazást, idén viszont mind a két gyártó az eddigi történetének legnagyobb akciójával rukkolt elő.

Trust Wallet

Böngészős plugin formában is elérhetővé vált a Trust Wallet. A Binance által támogatott mobilos tárca a jövőben akár a Metamask egyik riválisáva is lehet, tekintve hogy a telefonos verzió már közel 60 millió letöltéssel, és 10 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik.

Hodlnaut

A szingapúri rendőrség kereskedelmi ügyek osztálya 2022. november 23-án vizsgálatot indított a Hodlnaut és igazgatói ellen az 1871. évi büntető törvénykönyv szerinti bűncselekmények gyanúja miatt.

Inlock sztori

  • Ma délutáni órákban felfüggesztette az Inlock bizonyos szolgáltatásait az ügyfelek vagyonának biztonsága érdekében. Az Inlock hivatalos telegram csoportjában osztotta meg a rendkívüli bejelentést.
  • A hét elején még arról írtunk, hogy felfüggesztette az Inlock bizonyos szolgáltatásait az ügyfelek vagyonának biztonsága érdekében. A magyar vonatkozású lending cég tegnapi kiküldött tájékoztató levelében már a lehetséges megoldáshoz vezető útról beszél.
  • Helyreállítási és szerkezetátalakítási tervvel jött ki az Inlock a hét elején. Mint ismeretes,  november 14-én felfüggesztették az oldal bizonyos szolgáltatásait az ügyfelek vagyonának biztonsága érdekében, majd néhány napra rá a feloldáshoz vezető útról szóltak a hírek. Az egyik ilyen megoldás lehet egyesek számára a “veszteségcsökkentés melletti korai kifizetés” lehetősége.

Piaci zanza

Már ma kiderülhet, hogy csődöt jelent-e a kripto iparág egyik legnagyobb szereplője. A cikkben leírtak több meg nem erősített információt is tartalmaznak, mert az ügyben érintett cégek vezetői az elmúlt napokban nem adtak választ a feléjük intézett legfontosabb kérdésekre, így egyelőre nem lehet tudni, hogy a velük kapcsolatban napvilágot látó híreknek, következtetéseknek és pletykáknak mekkora az igazságtartalma.

A legtöbb kriptovaluta eséssel reagált arra a hírre, hogy az FTX hacker a vasárnap délelőtt mozgatni kezdte a tőzséről ellopott kriptovaluták egy részét. Az illető másfél hete, az oldal csődjének bejelentése után utalt ki 600 millió dollár értékű kriptót a váltóról.

Az FTX csődje miatt megugrott a stabilcoinok és a hardver tárcák használata iránti igény. Az elmúlt napokban számtalan kripto tőzsde és kriptos vállalkozás hozta nyilvánosságra befizetett kriptopénzek tárolásával kapcsolatos adatait, tartalékaik igazolását. Ennek megfelelően a Circle is közzétette jelentését, amely erős piaci helyzetéről árulkodik.

Bitcoinbányászindex-jelentés

Múlt héten függesztette fel a Genesis a nála elhelyezett betétek kifizetését, a váltásokat és az új hitelek felvételének a lehetőségét. A bejelentéssel szinte egy időben tett nyilatkozatot a Gemini kriptotőzsde és annak letétkezelő ága szintén a kifizetések leállításáról. A Gemini Earn programon keresztül a platform felhasználói letétbe helyezhették kriptovalutáikat kamatért cserébe. Mint köztudott, a Gemini szoros partner kapcsolatban áll a Genesis-szel, a Gemini Earn program hitelező partnerével, ami a héten, akár csődöt is jelenthet.

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img