Pozitív hírek érkeztek az Inlock-tól

spot_img

A hét elején még arról írtunk, hogy felfüggesztette az Inlock bizonyos szolgáltatásait az ügyfelek vagyonának biztonsága érdekében. A magyar vonatkozású lending cég mai kiküldött tájékoztató levelében már a lehetséges megoldáshoz vezető útról beszél.

A tegnapi napon ismét tovább dőlt az FTX/Alameda által generált dominósor. Az Inlock már a levél elején kijelenti, hogy semmilyen kitettsége nem volt a napokban csőd közeli vagy a szolgáltatásait felfüggesztő kriptos cégek felé (FTX, Genesis, SALT, BlockFi stb.). Jelenleg tervezett módon zajlanak az Inlock-os kihelyezések visszahívásai. A következő napokban “nyilatkoztatni fogják az összes megmaradt intézményi partnerüket”, hogy van-e bármilyen kitettségük a bajba jutott szereplők felé.

A bejelentés óta eltelt idő alatt számos olyan egyeztetés folyt, aminek fényében jelentős esély mutatkozik arra, hogy külön tudják választani a “várhatóan csak jogi úton rendezhető káreseményt és a platform működését”. Amennyiben sikerülne ezt kivitelezni az azt jelentené, hogy “rövidtávon fel fogják tudni oldani a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat”. Ha ez bekövetkezik, akkor egy “komplex újrastrukturáláson fog átesni a platform és az Inlock szolgáltatásai”.

Akik a szolgáltatások felfüggesztéséről szóló közlemény kiadásának napján kezdeményeztek beutalást a platformra, az már nem került jóváírásra kamatozó tárcájukban. A nyilatkozat szerint “a beutalások nem vesztek el, azonban jelenleg még tisztázatlan”, hogy mit tehetnek ezekkel az eszközökkel, ehhez “külső szakértőt vontak be a lehetőségek megvizsgálásához”. Amint sikerül megoldani a felmerült problémákat, visszamenőleg ezek a beutalások is jóváírásra kerülnek.

Az incidens során keletkezett kár körülbelül 7 millió dollár és ennek a “legnagyobb részét stabilcoinok teszik ki, illetve kisebb részben bitcoin és ethereum”.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Felfüggesztette bizonyos szolgáltatásait az Inlock

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img