Circle: minimális kitettség az FTX és az Alameda felé

spot_img

Az FTX csődje miatt megugrott a stabilcoinok és a hardver tárcák használata iránti igény. Az elmúlt napokban számtalan kripto tőzsde és kriptos vállalkozás hozta nyilvánosságra befizetett kriptopénzek tárolásával kapcsolatos adatait, tartalékaik igazolását. Ennek megfelelően a Circle is közzétette jelentését, amely erős piaci helyzetéről árulkodik.

A dokumentumokból kiderül, hogy az elmúlt napokban a forgalomban lévő USDC mennyisége november 16-án körülbelül 2 milliárd dollárral, mintegy 4%-kal nőtt. A TerraUSD májusi összeomlása után is hasonló menekülés volt tapasztalható a stabilcoinok felé. 

A Circle szabályozott, teljes mértékben tartalékolt és átlátható  

A Circle, az Egyesült Államokban szabályozott pénzügyi intézményekkel szemben támasztott legmagasabb szintű pénzügyi, biztonsági, működési és megfelelőségi ellenőrzési elvárásokhoz tartja magát.

Az USDC továbbra is a várakozásoknak megfelelően működik

Az USDC bármikor beváltható 1:1 arányban amerikai dollárra. Az USDC felhasználók az elmúlt napokban 7,7 milliárd dollárnyi UDSC-t váltottak be. Az USDC-t fedező tartalékok körülbelül 80%-a rövid lejáratú amerikai állampapírokból áll, amelyeket a Bank of New York Mellon-nál őriznek és körülbelül 20%-a készpénz, amelyet nyolc megbízható banki partner tart elkülönített számlákon a tulajdonosok javára, a Circle pénzügyi műveleteitől teljesen elkülönítve. 

A Circle erős pénzügyi helyzetben van

A cég hamarosan be fogja nyújtani a 2022. harmadik negyedévi pénzügyi kimutatásait a SEC-hez. Ezek az auditált pénzügyi kimutatások 2019-ig visszamenőleg a nyilvánosság számára is elérhetőek lesznek. A dokumentumok alapján a Circle azt állítja nyereséges, pénzforgalma pozitív és egészséges pénzügyi helyzetben van.

Minimális kitettség az FTX és az Alameda felé

Az FTX botránnyal kapcsolatban felfüggesztették az FTX-szel és az Alameda-val való együttműködést. Még 2021 elején 10 millió dolláros tőkebefektetést hajtott végre a cég az FTX-be, ami akkor az FTX saját tőkéjének mindössze 0,05%-át jelentette. Emellett 0,6 millió dolláros befektetést eszközölt az FTX.US-be. 

Minimális kitettség a Genesis felé

A Genesis a Circle Yield, a Circle intézményi befektetőknek szánt fix lejáratú hozamtermelő termékének egyik partnere. A Circle Yield ügyfélhitelek teljes állománya 2022. november 17-én 2,6 millió dollár volt és szilárd biztosítéki megállapodásokkal védett. A fennálló hitelegyenlegek továbbra is túlbiztosítottak. 

Nyílt napok a Kripto Akadémia Discord csatornáján. Az akció keretében az előfizetéses tartalmakhoz is ingyen hozzáférhetsz ezen a héten.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A KuCoin is az átláthatóságra törekszik

/circle/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img