Jelentős tőkekiáramlás történt a Gemini kriptotőzsdéről

spot_img

Múlt héten függesztette fel a Genesis a nála elhelyezett betétek kifizetését, a váltásokat és az új hitelek felvételének a lehetőségét. A bejelentéssel szinte egy időben tett nyilatkozatot a Gemini kriptotőzsde és annak letétkezelő ága szintén a kifizetések leállításáról. A Gemini Earn programon keresztül a platform felhasználói letétbe helyezhették kriptovalutáikat kamatért cserébe. Mint köztudott, a Gemini szoros partner kapcsolatban áll a Genesis-szel, a Gemini Earn program hitelező partnerével, ami a héten, akár csődöt is jelenthet.

A kifizetések leállítása után a Gemini-ről, a Winklevoss testvérek által alapított kriptotőzsde és letétkezelő platformról, jelentős mennyiségű tőkét vontak ki a felhasználók. A Nansen blokklánc elemző adatai szerint, a Gemini-ről 563 millió dollár vándorolt ki a bejelentést követő 24 órában, amit mindössze 78 millió dolláros beáramlás ellensúlyozott. 

A Gemini szenvedte el a legnagyobb mértékű tőkekivonást a kriptotőzsdék közül aznap (forrás: Nansen, CoinDesk)

A kiáramlást követően a Gemini kriptotárcáin lévő digitális eszközegyenlegek 1,7 milliárd dollárra csökkentek ez előző napi mintegy 2,2 milliárd dollárról az Arkham Intelligence blokklánc adatplatform szerint. (Az Arkham és a Nansen nem fedi le teljes egészében a Bitcoin hálózatból származó adatokat, és nem feltétlenül tartalmazza a Gemini összes tárcáját.)

A Gemini ismert kriptotárcáiban tartott egyenlegek 2022.11.17-én (forrás: Arkham Intelligence, CoinDesk)

A váltó, a bejelentést követően ráadásul egy kisebb leállást is elszenvedett az Amazon webszolgáltatások leállásának köszönhetően, amely rövid időn belül helyreállt, de tovább fokozta a tőzsde stabilitásával kapcsolatos félelmeket.

A Gemini szóvivője a CoinDesknek elmondta, hogy a tőzsde nem érzékelte ezt a kiutalási pánikot “jelentős kiáramlásnak” és “sokszor látott már ekkora be- és kiáramlást a piaci viszonyoktól függően“. Korábban a cég egy tweetben közölte, hogy az ügyfelek által elhelyezett összes eszköz bármikor kivehető.

Nyílt napok a Kripto Akadémia Discord csatornáján. Az akció keretében az előfizetéses tartalmakhoz is ingyen hozzáférhetsz ezen a héten.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Következő(k) a sorban: Genesis – Gemini Earn- BlockFi – Salt

/coindesk, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img