Sötéten indult a Feketehét

spot_img

Kis túlzással, de a Fekete Péntek hetének egy Fekete Hétfővel sikerült nekifutnunk. A bitcoin új éves mélypontot ért el, miután kedvezőtlen hírek láttak napvilágot az elmúlt napok árfolyamait leginkább alakító események kapcsán.

Jelenleg mindenki attól fél, hogy az FTX hacker által vasárnap megkezdett eladások tovább folytatódnak. Az illető hétfőn 180 000 ethereumot osztott szét több tárca cím között, melyek mindegyikét 15 000 ETH-el töltötte fel.

A mintegy 200 000 millió dolláros ethereum készlet feldarabolására azért lehet szükség, mert a tranzakciók mindig egy kicsit nehezebbé teszik a hacker követését. A kisebb összértékű csomagokat a dexeken sokkal könnyebben lehet átváltani más kriptovalutákra, vagy megforgatni egy mixer szolgáltatásban.

A ‘lánc hámozós’ technikát korábban már más hackek esetében is alkalmazták. Ennek a végén lehet, hogy több száz, vagy ezer tárca cím között fog majd szétoszlani az ellopott kriptopénz.

Emellett sajnos a Genesis kapcsán sem történt előrelépés. Sajtóinformációk szerint a kriptós hitelező és bróker platform tegnap hivatalosan is tájékoztatta ügyfeleit, hogy csődközeli helyzetbe került, mert a napokban nem sikerült olyan befektetők találnia, aki hajlandó lenne biztosítani az FTX hack miatt ellehetetlenülő működésükhez szükséges egymilliárd dollárt.

A Genesis a Binance-et is megkereste, ám a tőzsde nem tudott nekik segíteni. Nem sokkal később az is kiderült, hogy a Genesis a múlt héten kért egymilliárd helyett már 500 millió dollárral is elégedett lenne, és hétfőn ezzel az ajánlattal próbált kalapozni a lehetséges befektetőknél. Sikertelenül.

Az amerikai cég helyzetét nehezítheti, hogy ezen a héten tartják az Egyesült Államok egyik legfontosabb ünnepét, a Hálaadást, ami miatt csütörtökön és pénteken a legtöbb intézmény zárva lesz. Ha holnapig nem sikerül pontot tenniük az ügy végére, az egy újabb héttel tolhatja ki az általuk keltett bizonytalanságot, amiben a világ legnagyobb bitcoin befektetési alapja is érintett lehet.

Ezen a héten nyílt napokat tart a Kripto Akadémia Discord csoportja, ami alatt az előfizetéses tartalmakhoz is ingyenes hozzáférést szerezhetsz. További információk a szerver ‘Bejelentések’ szobájában.

TradingView Black Friday: 40-60% kedvezmény + 1 ingyen hónap az előfizetőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img