Felhasználói adatok gyűjtése miatt kritizálják a Metamaskot

spot_img

Egy tweetben leleplezte a Metamask, hogy frissítésre kerültek az alkalmazás felhasználási feltételei. A legfontosabb változtatás, hogy elkezdik követni és tárolni a 21 millió felhasználójuk tárca adatait.

A bejelentést követően a Metamask rengeteg kritikát kapott. Többen úgy tekintenek a lépésre, mint ami csorbítja az ökoszisztéma decentralizált természetét. 

A Metamask azzal válaszolt a kritikákra, hogy nem fog csinálni semmit az adatokkal. Viszont sokak szerint akkor is elfogadhatatlan a felhasználói adatok tárolása, ha a Metamask fel sem használja fel azokat, hiszen egy jövőbeli támadásban rossz kezekbe juthat. 

Amikor a felhasználók kapcsolatba lépnek az Ethereummal vagy más hálózatokkal, például tranzaktálással vagy egyenleg lekérdezéssel, egy RPC szolgáltatón keresztül, mint amilyen az Infura, akkor ez a szolgáltató megkapja a felhasználó IP címét és a wallet címét is. Ez nem Infura-specifikus és konzisztens azzal, ahogyan a web architektúra működik általánosságban. Ennek ellenére dolgozunk egy olyan technikai megoldáson, egy anonimizálási mechanizmuson, ami minimalizálja ezt a kitettséget is.

 – válaszolta közleményben a Metamask.

Hozzá kell tenni, hogy az adatokat csak az alapértelmezett Infura Remote Procedure Call (RPC) felhasználóitól gyűjtik be. Vagyis a tárca felhasználói bármikor válthatnak RPC-t a tárcán belül is, hogy névtelenek maradjanak.

Black Friday a Kripto Akadémián! Fizess elő akár 40%-al olcsóbban a Discord VIP tagságunkra! Katt ide!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img