Belgium: a bitcoin és ez ethereum nem értékpapír

spot_img

A belga pénzügyi hatósága héten egyértelművé tette, hogy az olyan kriptopénzek, mint a bitcoin és az ethereum, nem tartoznak az értékpapírok szabályozásának hatálya alá, mivel nincs kibocsátójuk.

A kibocsátó nélküli kriptoeszközök – például a “számítógépes kód által létrehozott” kriptoeszközök – mentesülniük kell az értékpapír-szabályozás alól – közölte csütörtöki közleményében a belga Pénzügyi Szolgáltatások és Piacok Felügyelete. Példaként a bitcoint és az ethert nevezte meg.

A hatóság azonban hozzátette, hogy más szabályozások is érvényesek lehetnek, ha a kriptoeszközök fizetési vagy cserefunkcióval is rendelkeznek. Ebben az esetben nem az ő szabályozásuk alá esnek a kriptopénzek, hanem a fizetési szolgáltatásokat ellenőrző hatóság felügyelete alá. Emellett hozzátették, hogy a fizetési funkcióval is rendelkező kriptopénzek nem mentesülhetnek a pénzügyi termékek forgalmazására vonatkozó szabályok alól sem.

Az FSMA azt állítja, hogy a szabály technológia-semleges: “az értékpapírnak, pénzügyi eszköznek vagy befektetési eszköznek való minősítés nem függ az alkalmazott technológiától”.


Black Friday a Kereskedési Tippeknél! Légy tagja VIP kereskedői és elemzői közösségünknek most akár 40%-kal olcsóbban! Katt ide!


Az FSMA elmondta, hogy ajánlásai a MiCA alapján változhatnak. Az Európai Unió várhatóan hamarosan megszavazza a kriptoeszközök piacairól szóló átfogó szabályozást, a Markets in Crypot Assets törvénycsomagot.

Az Egyesült Államokban a kriptoeszközök Gary Gensler, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnöke szerint nagyrészt értékpapíroknak minősülnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img