Kriptobányász hírek – 16.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Augusztus elején jelentette be a Canaan, hogy bitcoinbányász tevékenységet indít az Egyesült Államokban. A vállalat még korábban kezdte el a saját részre történő bitcoin bányászatot Kazahsztánban kísérleti jelleggel. Múlt héten ismét a nemzetközi kripto sajtó középpontjába került a cég, ugyanis bemutatta legújabb generációs bitcoin bányászgépeit.

Az Argo Blockchain (ARBK), az Egyesült Királyságban bejegyzett bitcoinbányász bejelentette, hogy egy 27 millió dolláros finanszírozási ügylet meghiúsulása miatt a közeljövőben valószínűleg negatív cash flow-val nézhet szembe. A hírre reagálva a bányászcég részvényeinek az árfolyama közel 50%-ot gyengült október végén, azóta pedig egy dollár alatt kereskednek vele a Nasdaq tőzsdén.

Bányászok az adósságspirál gyűrűjében, nyakunkon a bányász kapituláció. A bitcoin bányászatban bekövetkezett technológiai ugrásnak köszönhetően (nagyobb hatékonyságú bányászgépek jelentek meg a piacon) a bitcoin globális hashrátája szinte naponta újabb csúcsokat dönt meg. A hashráta növekedésével viszont egyre nehezebb bitcoint bányászni. Ezzel nem is lenne semmi baj, azonban a BTC ára a kitermelési költségek alatt van, az elektromos energia árak pedig az egekben járnak. Ha mindez nem lenne elég, a tavalyi évben a legtöbb bányász magas kamatozású hiteleket vett fel a legújabb, leghatékonyabb bányászgépek tízezreire, a bikapiac folytatására számítva. Ezek a törlesztőrészletek hatalmas, több száz millió dollárt tesznek ki. Jó néhány bányásznak jelenleg a hitel kamat részének a fizetése is gondot okoz.

Geotermikus energiával működtetett bányász farm El Salvadorban…

A múlt héten történt FTX és Alameda összeomlás úgy néz ki alapjaiban rengette meg a kriptoipart és a belé vetett hitet. Az összeomlás vesztesei a bányászok is, hiszen a rájuk gyakorolt hatás csak később fog mutatkozni. Annyi bizonyos, hogy a történtek miatt a bányászati árrések tovább csökkennek.

Bitcoinbányászindex-jelentés

A Canaan legújabb ASIC bányászgépének, az Avalon A1366 termékbemutatója:

Bitcoinbányászrészvény-jelentések november hónapban:

Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img