Lemondott a The Block igazgatója az FTX-től kapott eltitkolt kölcsön miatt

spot_img

A The Block vezérigazgatója, Michael McCaffrey lemondott, miután nem hozta nyilvánosságra, hogy kölcsönöket vett fel a a kegyvesztett FTX-vezér, Sam Bankman-Fried cégétől, az Alameda Research-től. Sőt, a vállalatnál ő volt az egyetlen személy, aki tudott a kölcsönökről.

A vállalat közleménye szerint azonnali hatállyal Bobby Moran, a The Block pénzügyi igazgatója lép a vezérigazgatói székbe.

“A The Blocknál Mike-on kívül senkinek sem volt tudomása erről a pénzügyi megállapodásról”

– mondta Moran a közleményben. 

“Saját tapasztalataink alapján nem láttunk bizonyítékot arra, hogy Mike valaha is megpróbálta volna etikáltanul befolyásolni a szerkesztőséget vagy a kutatásainkat, különösen ami az SBF-ről, az FTX-ről és az Alameda Research-ről készült tudósításainkat illeti.

McCaffrey összesen három kölcsönt vett fel, az elsőt 12 millió dollár értékben, amelyet 2021-ben egy híreket és adatokat szolgáltató cég felvásárlására használt fel. Ekkor vette át a lapnál a vezérigazgatói széket. Egy második, 15 millió dolláros kölcsönt januárban a napi működés finanszírozására használtak fel, míg egy harmadik, 16 millió dolláros összegű kölcsönnel saját ingatlant vásárolt a Bahamákon.

A vezérigazgatói posztról való lemondás mellett McCaffrey a vállalat igazgatótanácsából is távozik, amely ezzel három főre szűkül. A vállalat jelenleg azon dolgozik, hogy Moran mellé két tagot is felvegyen a csapatba. Michael McCaffrey továbbra is a vállalat többségi részvényese marad.

/theblock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img