Ezek voltak a legnépszerűbb posztok a crypto twitteren 2022-ben

spot_img

Az FTX bedőlésétől kezdve, a Terra Luna összeomlásán keresztül, az Ethereum Merge-ig, a kriptovilág csúcspontjait és mélypontjait feldolgozó tweetek immár az internet történetének a részei. Ezek közül a legnépszerűbbeket szedte össze a Blockworks egy top 7-es listában.

1. Elon Musk, 788 ezer kedvelés

Közel 800 ezer lájkot kapott Elon Musk november 18-i tweetje, ami egy olyan mémet tartalmaz, ami az FTX ügyfélpénzek elvesztésére utal, és az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC) veszi célkeresztbe, amiért az inkább a Twitter vizsgálatára fókuszált.

2. Vitalik Buterin, 194 ezer kedvelés

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin szeptember 15-én jelentette be, hogy befejeződött a Merge, vagyis az az esemény, ami során az Ethereum blokklánc átmenent a proof-of-work konszenzusról a proof-of-stake konszenzus-mechanizmusra.

3. CZ: 136 ezer kedvelés

A Binance vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao legtöbb kedvelést kapott tweetje a lista harmadik helyén áll az augusztus 2-i build, vagyis építs! üzenetével. Azon a napon a Nomad híd több, mint 190 millió dollárt veszített a hackerek miatt, ami a harmadik legnagyobb bridge hack volt 2022-ben, a Wormhole 325 millió dolláros februári lefolyása, majd a Ronin blokklánc 625 millió dolláros márciusi kifosztása mögött. 

4. El Salvador miniszterelnöke, 100 ezer kedvelés

El Salvador vezetője, Nayib Bukele, az első olyan ország elnöke, amely a bitcoint törvényes fizetőeszközzé tette. Szerencsétlenül időzített tweetje 100 ezer lájkot kapott és pont azon a napon jelent meg, amikor a Terra stabilcoinja, az UST 95 centre esett, óriási volatilitás közepette. A Terra natív coinja, a LUNA aztán pár nap múlva nullára zuhant, ami az idei medvepiacot is elindította.

5. Michael Saylor 87 ezer kedvelés

Ugyanazon a napon tweetelt a bitcoin maximalista Michael Saylor, mint az El Salvador-i miniszterelnök. Őt azonban már a medvepiac és a piac beesése foglalkoztatta: Saylor azt írta, “ideje visszamenni dolgozni”, egy olyan fotó mellett, amelyen ő maga McDonald’s egyenruhában egy pult mögött sült krumplit szolgál fel.

6. Sam Bankman-Fried, 58 ezer kedvelés

Az FTX kegyvesztett alapítója, Sam Bankman-Fried sosem kapott még annyi lájkot, mint amikor bocsánatot kért a tőzsde csődbeviteléért. “Elbasztam, jobban kellett volna csinálnom” – írta. 

A 22 posztból álló tweet egy nappal azelőtt jelent meg, hogy Bankman-Fried lemondott az FTX Group vezérigazgatói posztjáról, és a kriptotőzsde csődöt jelentett a hozzá kapcsolódó, kb. 130 céggel együtt.

Azóta Bankman-Friedet letartóztatták a Bahamákon, majd kiadták az Egyesült Államoknak, ahol egy manhattani szövetségi bíróság 250 millió dolláros óvadék ellenében szabadon engedte, amelyet Bankman-Fried családjának Palo Alto-i otthonának értéke fedez. SBF jelenleg a tárgyalását várja.

7. Do Kwon, 41 ezer kedvelés

Listánkat egy másik bukott cégvezér zárja. Do Kwon, a Terraform Labs társalapítója és vezérigazgatója nemzetközi körözés alatt áll, a Terra ökoszisztéma összeomlása miatt. Május 10-i tweetje kapta a hetedik legtöbb kedvelést, amelyben bejelentette a helyreállítási tervet. Kwon a jelentések szerint menekülőre fogta és Szerbiában vagy Dubaiban tartózkodik. A dél-koreai alapító a bukás után is aktív maradt a közösségi médiában, és azt állítja, hogy nem bujkál, és nem is menekül a hatóságok elől.

Láttad már az év végi összefoglaló videónkat?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img