Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt hetekben!

Binance hírek

  • Sokak álma vált valóra a TradingView és a Binance között bejelentett megállapodással, aminek értelmében mostantól az elemző oldal grafikonjain keresztül is feladhatjuk és menedzselhetjük az ügyleteinket.
  • Hétfő délben indult el a legnagyobb kriptotőzsde kizárólag magyar felhasználóknak szervezett ünnepi játéka. A Binance akciójában résztvevők három egymástól független kategóriában mérettethetik meg magukat. A legjobbakat a tőzsde értékes pénz- és Binance logós tárgynyereményekkel jutalmazza.
  • A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance az FTX bukása óta küzd a FUD, vagyis a félelem, a bizonytalanság és a kétségek áradatával. A tőzsde most a legújabb blogbejegyzésével igyekszik elejét venni a találgatásoknak.
  • A Binance csütörtökön jelentette be, hogy több régióban is elkezdte bevezetni a Google Pay és Apple Pay támogatást. A kedvelt fizetési módok közül a Google Pay már a magyar felhasználók számára is elérhető, így aki szeretne, a jövőben ezen keresztül is vásárolhat magának kriptovalutát.

Plutus

Idén a Plutus hatalmas növekedésen ment keresztül. A projekt tokenomikája eddig jól teljesített, különösen az elmúlt 12 hónapban. A kérdés mindig az, hogy vajon meddig tartható fenn ez a növekedés?

3Commas 

  • Több felhasználót is kár ért a 3commas használata során. Ha te is használod az oldalt, érdemes megtenned néhány óvintézkedést.
  • Hivatalos! Feltörték a 3commas-t, az elkövetők 100 000 API kulcsot fognak nyilvánossá tenni. Ha 3commas felhasználó vagy, azonnal töröld az oldalon létrehozott és a tőzsdékre bekötött API kulcsaidat!

LastPass

A nagyobb magyar híroldalakon is megjelent a hír, hogy feltörték az egyik ismertebb  jelszómenedzsert, a LastPass-t. Mivel lehetnek, akik a kriptós tárcáikhoz, vagy tőzsdei fiókjaikhoz tartozó belépő kódjaikat is itt tárolták, egy fontos tennivalóra mindenképp szeretnénk felhívni a figyelmeteket.

Uniswap

Az egyik legnépszerűbb decentralizált tőzsde, az Uniswap (UNI) bejelentette, hogy a felhasználók mostantól hitel- vagy bankkártyával és banki átutalással is vásárolhatnak kriptovalutákat a felületen.

TardingView

A TradingView mostantól 2.0-ás asztali szoftvert és bővített backtest lehetőséget kínál.

CoinMixed

A MrCoin és CoinCash után sokáig a Coinmixed volt hazánk harmadik legnagyobb kriptós szolgáltatója, ami néhány ATM üzemeltetése mellett online tette lehetővé az ismertebb kriptovaluták és stabil coinok vásárlását. A 2018 óta működő váltó tegnap küldött levelet az ügyfeleinek, amely szerint szilveszterkor teljesen megszünteti a szolgáltatást.

Piaci zanza

A kripto ellenesség felerősödött az USA-ban. Legutóbb az Egyesült Államok Bankbizottságának elnöke, Sherrod Brown javasolta azt, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), valamint a Határidős Árutőzsdei Kereskedési Bizottság (CFTC) vegye fontolóra a kriptovaluták betiltását.

A Binance.US megállapodást kötött a csődbe ment Voyager Digital-lal vagyonának megszerzéséről. A legnagyobb kriptotőzsde egyesült államokbeli vállalatának nyertes ajánlata felülmúlja más iparági szereplők (CrossTower, Wave Financial, INX) ajánlatát.

A csendes éj mellett csendes kereskedési napokkal köszöntött ránk az idei karácsony. A főbb kriptovaluták napok óta egy szűk sávban oldalazva várják, hogy valami felriassza őket a téli álmukból.

December vége felé az utolsó tőzsdén jegyzett bitcoinbányász is közzétette november havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek közt megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban.

Kedvező ítéletet hozott a csődbíróság a Core Scientific számára. A bányász engedélyt kapott arra, hogy a meglévő hitelezőktől 37,5 millió dolláros kötelezettségvállalási kölcsönt fogadjon el a likviditási problémák enyhítésére. A hitel lehetővé teszi a Core Scientific számára, hogy a bányász és tárhelyszolgáltatói tevékenységét életben tartsa addig, amíg átszervezi magát.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászindex-jelentések

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirex-et. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img