teszt1234

spot_img

A bitcoin és a hagyományos piacok is emelkedtek az amerikai jegybank tegnapi kamatemelése után. A döntést magyarázó sajtótájékoztatón több fontos információ is elhangzott.

A 20:30-kor kezdődő sajtótájékoztató alatt kilőtt az árfolyam

Az egyik, hogy a jegybank még több emelést fontolgat. Ez azért számít fontos adaléknak, mert az elmúlt hónapok piaci konszenzusa az volt, hogy a jegybank a következő ülésén, márciusban fog utoljára kamatot emelni, majd az év hátralévő részében az ekkor elért 5%-os szinten hagyja azt.

A további emelések belengetése önmagában alapvetően rossz hír lett volna, ám a sajtótájékoztató folyamán a jegybankelnök bizakodó hangnemet ütött meg. Több alkalommal is kapott olyan kérdéseket, amelyekben lényegében azt kérdezték tőle, hogy szerinte nem túlfűtöttek-e a piacok, nem túl optimisták-e azok a várakozások, amik már  most, több negyedévvel előre elkezdték beárazni a jövőbeli enyhítéseket és tőzsdei növekedést támogató piaci körülményeket?

Ha mindezekre azt mondta volna, hogy de igen, és azt javasolja, hogy a befektetők legyenek óvatosak, akkor az valószínűleg egy korrekcióhoz vezetett volna, de semmi ilyen nem hangzott el, inkább csak olyan általános érvényű válaszokat adott, hogy a jegybank a továbbiakban is azt teszi, ami a dolga, követik az adatok alakulását, hisznek abban, hogy nagyobb váslág nélkül áteshetünk ezen az időszakon, stb..

Ami nincs tiltva, azt szabad. A jegybank az első értelmezések szerint tegnap este “rábólintott” az emelkedésre.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img