Kiadta a Fehér Ház a kriptovaluta-kockázatok kezeléséről szóló ütemtervét

spot_img

A Fehér Ház nyilvánosságra hozta a kriptovalutákkal kapcsolatos kockázatok kezelésére irányuló stratégiáját. A múlt héten pénteken kiadott nyilatkozat részletesen ismerteti az amerikai kormány lépéseit a kriptovaluták okozta problémák kezelésére. Ezek közé tartozik a biztonságos és felelős használatukra vonatkozó keretrendszer kidolgozása, a végrehajtás fokozása és új iránymutatások kiadása.

A Fehér Ház szerint, a kormányból érkező szakemberekből álló munkacsoport megalkotta a digitális eszközök biztonságos és felelősségteljes használatának első keretrendszerét. A keretrendszer a digitális valutákkal kapcsolatos veszélyekkel foglalkozik, mint például a kriptoiparág gyenge kiberbiztonsága, vagy az alapvető kockázati ellenőrzések hiánya a befektetők részéről. 

A Fehér Ház bejegyzése felhívja a figyelmet a legnagyobb kockázati tényezőkre, köztük az alkalmazandó szabályozások hiányára, a félrevezető kijelentésekre, a megfelelő információk közzétételének elmulasztására és a rossz kiberbiztonsági intézkedésekre, „amelyek lehetővé tették a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság számára, hogy több mint egymilliárd dollárt lopjon el rakétaprogramjának finanszírozására“.

A Fehér Ház azt kéri a Kongresszustól, hogy növelje a szabályozó hatóságok hatékonyságát a fogyasztói pénzeszközök visszaéléseinek megakadályozása, az összeférhetetlenség, valamint a kriptovaluta cégek átláthatósági és közzétételi szabványainak megismerése érdekében. 

A nyilatkozat ugyanakkor azt tanácsolja, hogy a Kongresszus ne tegye lehetővé a hagyományos intézmények, például a nyugdíjalapok számára, hogy érdemben részt vegyenek a kriptopénzpiacokon. “Súlyos hibának” nevezi az olyan törvények elfogadását, amelyek elmélyítik a kapcsolatot a kripto és a hagyományos piacok között.

A kormány arra is rámutatott, hogy támogatja a feltörekvő technológiák kutatását, etikus használatát, hogy a pénzügyi szolgáltatásokat olcsóbbá, gyorsabbá, biztonságosabbá és hozzáférhetőbbé tegye. Az új technológiáknak azonban védelmet kell biztosítaniuk mindenki számára; biztonságosnak és hasznosnak kell lenniük; bárki számára elérhető legyen, ne csak egy bizonyos szűk rétegnek.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Arizona kontra bitcoin – második menet

/cryptoglobe, cryptonews, forekast.news, whitehouse.gov/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img