Kriptovaluta-barát vezérigazgatója lesz a YouTube-nak

spot_img

Neal Mohan lesz a YouTube új vezérigazgatója, miután Susan Wojcicki, a jelenlegi vezérigazgató bejelentette, hogy lemond a pozíciójáról.  Mohan hetedik éve látja el a YouTube termékigazgatójának szerepét. Wojcicki maga is Mohant ajánlotta utódjának, kiemelve a YouTube TV és YouTube Music sikeres elindításában játszott szerepét.

Ami a kriptopénz közösségnek érdekes lehet, hogy Mohan egy tavalyi blogbejegyzésben felvázolta, hogy a YouTube integrálhatná a Web3 technológiát, az NFT-ket vagy a tokeneket az alkotók jutalmazására vagy a fiókjuk tulajdonjogának biztosítására.

Blogposztjában ezt írta:

“Hiszünk abban, hogy az olyan új technológiák, mint a blokklánc és az NFT-k lehetővé tehetik az alkotók számára, hogy mélyebb kapcsolatot építsenek ki a rajongóikkal. Sok mindent át kell gondolnunk ahhoz, hogy megfelelően közelítsük meg ezeket az új technológiákat, de úgy gondoljuk, hogy hihetetlen potenciál is rejlik bennük” 

A YouTube leendő vezérigazgatója a fent említett bejegyzésben arra is utalt, hogy az NFT-k olyan eszköz lehetnének, amellyel a rajongók részben vagy egészben birtokolhatnák kedvenc alkotóik videóit vagy más, a platformon létrehozott digitális tartalmakat. Ez egyfajta gyűjtői pluszt is teremtene, valamint további bevételi forrást jelentene maguknak az alkotóknak is.

Ami a metaverzumot illeti, állítása szerint a technológia még nagyon korai stádiumban van, de valószínűleg rengeteg olyan interakciót hoz majd magával, amely a jövőben még élőbbé teszi a YouTube-ot a felhasználók számára.

A YouTube az Alphabet (Google) konglomerátum tulajdonában van, amely maga is kacérkodik a Web3 technológiával. Tavaly októberben például a Google elindított egy felhőszolgáltatást Ethereum-projektek és fejlesztők számára Blockchain Node Engine néven. Később bejelentette, hogy ezt a szolgáltatást 2023-ban kiterjeszti a Solana blokklánc támogatására is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img