Soros György befektetési alapja kriptos cégekbe fektetett

spot_img

A befektetési alap a SEC bejelentése szerint a Marathon Digital, a MicroStrategy és a Silvergate Bank részvényeiből vásárolt vagy növelte meglévő darabszámát.

A Soros Fund Management LLC, Soros György nevével fémjelzett milliárd dolláros befektetési alap, úgy tűnik, hogy a tavalyi év vége előtt néhány kriptovállalatba is befektetett, bár az ügyletek jellege nem teljesen egyértelmű a piacnak.

Az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) december 31-én benyújtott 13F bejelentés szerint a Soros Fund Management 39,6 millió értékben vásárolt Marathon Digital Holdings (MARA) bitcoinbányász cég átváltható kötvényeket. (Az átváltható kötvények olyan típusú hosszú lejáratú adósságok, amelyek egy meghatározott idő után részvényekre válthatóak.)

Az alap emellett a MicroStrategy (MSTR) 50000  darab részvényére vonatkozó vételi és eladási opció tulajdonjogát is bejelentette. A pénzügyi vállalat három hónappal korábbi 13F nyomtatványa csak 50000 darab részvényre vonatkozó eladási opciót mutatott. A törzsrészvényekre vonatkozó fedezeti ügyletek mellett az alap továbbra is közel 200 millió dollárnyi MicroStrategy részvényt birtokol. 

Az alap egy short pozíciót is nyilvánosságra hozott a Silvergate (SI) bankkal kapcsolatban. Az eladási opció 100000 darab részvényre vonatkozik. Mivel a bejelentés 2022 év végi, nem tudni, hogy a Soros Management továbbra is shortolja-e a Silvergate-et.

A Soros alapról korábban már kiderült, hogy a 2021-es bikapiac idején bitcoint is birtokolt, igaz néhány darabot.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

El Salvador Bitcoin Nagykövetséget nyit az USA-ban

/coindesk, sec, soros capital management offices/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img