A befektetési tanácsadás és az intézményes ügyfelek felé mozdult el a Coinbase

spot_img

A Coinbase felvásárolta a One River Digital Asset Managementet, egy intézményi ügyfeleket kiszolgáló kriptós eszközkezelőt, amelyet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) is regisztrált.

A Coinbase célja a felvásárlással az volt, hogy a lakossági ügyfeleket kiszolgáló tevékenységén túlmutatva, a nagybefektetőket és az intézményes befeketetőknek is szolgáltatásokat nyújtson.

A vételárat nem közölték.

A One River Digital, a One River Asset Management leányvállalata Coinbase Asset Management (CBAM) néven folytatja, és megalapozza majd a Coinbase intézményi ügyfeleknek szóló befektetési tanácsadói szolgáltatását – közölte a tőzsde egy pénteki blogbejegyzésben.

A Coinbase az elmúlt hónapokban visszaesett tranzakciós volumenre reagálva igyekezett a kis- és lakossági befektetőkön túlmutató terjeszkedésre törekedni. Az intézményi befektetési menedzsment része ennek a stratégiának, ahogy a fejlesztői térbe való belépés is a Base nevű új, layer 2 blokkláncon keresztül, amelynek tesztnetjét a múlt hónapban mutatták be.

A felvásárlást követően a One River Digital élén továbbra is Eric Peters vezérigazgató és befektetési igazgató áll, aki egyben a One River Asset Management vezérigazgatója és technikai vezérigazgatója is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img