Csalók csalnak a nevünkben a TikTokon!

spot_img

A Discord közösség tagjai és az olvasóink közül is többen jelezték, hogy privát üzeneteket kaptak a TikTokon, ahol a Kripto Akadémia nevében ajánlottak befektetési termékeket. Ezek kamuprofilok, akár botok, akár élő emberek álljanak mögötte. Sajnos mostanában nagyon elszaporodtak a felületen. Elég ha az ember rákeres arra, hogy “Kripto Akadémia”, máris kamuprofilok tömegével találja magát szembe.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Kripto Akadémia soha nem fog privát üzenetben megkeresni azért, hogy befektetéseket javasoljon vagy tranzakciókra vegyen rá vagy elkérje az adataidat. Minden ilyen próbálkozás csalás, ne dőlj be neki! 

Ha szeretnéd követni a hivatalos TikTok profilunkat, akkor kövesd be ezt az oldalt. A TikTokon úgyis felismersz minket, hogy 15 ezer követőnél járunk és rengeteg videót töltöttünk fel.

A kamuprofiloknak általában nagyon kevés követőjük van (bár találkoztunk már 400 követőssel is), kevés videót töltöttek fel és a nevükben is kicseréltek vagy hozzáadtak egy vagy több karaktert.

Mi csak úgy tudunk védekezni ezek ellen, ha jelentjük ezeket a profilokat a TikToknak. Arra kérünk, hogy ha legközelebb privát üzenetben vagy egy kommentmezőben szembe találod magad egy kamuprofillal, jelentsd a profilt! Ezt úgy tudod megtenni, hogy a profilján belül a jobb felső sarokban lévő három pontra, majd a “report” gombra kattintasz. Köszönjük ha ezt megteszed.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img