Nem lehetnek minősített letétkezelők a kriptotőzsdék

spot_img

Tovább bonyolódik az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) befektetési tanácsadókkal szemben indított vizsgálata, amiről itt írtunk korábban. A SEC elnöke legutóbb azt mondta az ügy kapcsán: “Csak azért, mert egy kriptokereskedési platform azt állítja, hogy minősített letétkezelő, még nem jelenti azt, hogy az is lenne“.

A Gary Gensler, a SEC elnöke visszautasította azt az elképzelést, miszerint a kriptotőzsdék biztonságos, minősített letétkezelők lehetnek a befektetési tanácsadók elképzelései szerint.

A Befektetői Tanácsadó Bizottság múlt csütörtöki ülésén Gensler azt nyilatkozta, hogy a befektetési tanácsadóknak minősített letétkezelőket kell, hogy keressenek a befektetési eszközök, köztük a kriptovaluták tárolására is. Azt is mondta, hogy a kriptotőzsdék nem tekinthetőek biztonságosnak az irányelvek alapján.

“Abból kiindulva, ahogyan a kriptotőzsdék és a kölcsönzési platformok általában működnek, a befektetési tanácsadók ma nem támaszkodhatnak rájuk, mint minősített letétkezelőkre. Hogy egyértelmű legyen, csak azért, mert egy kriptokereskedési platform azt állítja magáról, hogy minősített letétkezelő, még nem jelenti azt, hogy az is – mondta Gensler.”

A SEC elnöke rámutatott a kriptoszektorban történt csődökre, és megjegyezte, hogy ezeken a platformokon tartott ügyfél eszközök most a csődvagyon része, ahelyett, hogy közvetlenül az ügyfelekhez kerülne vissza.

“A kongresszus 2010-es rendelkezése alapján, a letétkezelési szabályt ki kell terjesztenünk a befektetők összes vagyonára, nem csak az alapokra vagy értékpapírokra. A kongresszus a pénzügyi válságra és Bernie Madoff csalásaira válaszul új hatásköröket biztosított számunkra a letétkezelési szabály kiterjesztésére. A kiterjesztett letétkezelési szabály segítene biztosítani, hogy a tanácsadók ne használhassák fel, ne élhessenek vissza helytelenül a befektetők vagyonával, és ne veszítsék el azt” – mondta Gensler hozzászólásában.

A SEC szerint a minősített letétkezelőknek meg kell felelniük az 1940-es befektetési tanácsadói törvényben meghatározott letétkezelési biztosítékoknak, miszerint “minősített letétkezelők lehetnek bankok, bejegyzett brókerek, határidős kereskedők vagy bizonyos külföldi szervezetek”.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Befektetési tanácsadókat vizsgál a SEC

/coindesk, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img