Zöld utat kapott a Binance.US egy milliárd dolláros üzlete

spot_img

A Binance.US – a Binance amerikai leányvállalata – egy kis győzelmet aratott az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) ellen. A kriptotőzsde elnyerte a jogot, hogy felvásárolja a felszámolás alatt álló Voyager Digital eszközeit.

New York Állam déli körzetének csődbírója – Michael Wiles – négynapos meghallgatás és tárgyalás után adott zöld utat a kriptotőzsdének, a SEC ellenvetéseit pedig elutasította.

A felügyelet január elején nyújtott be ellenvetést a felvásárlás ellen. A bizottság fő aggálya az volt, hogy a Binance amerikai ága miből engedhet meg magának egy ekkora értékű üzletet – a Voyar Digital eszközei ugyanis 1 milliárd dolláért érnek.

Emellett a SEC azt is bizonyítani próbálta, hogy az ügylet egyes részei sértik a szövetségi törvényeket és az értékpapírokra vonatkozó törvényeket.

A bíró azonban úgy ítélte meg, hogy a SEC ellenvetése „túl általános”. Az értékpapírjog megsértésével kapcsolatban a bíró azt állította, hogy a felügyelet nem nyújtott be konkrét alátámasztott bizonyítékokat. Ezen kívül a bíró rámutatott, hogy a felügyelet az utolsó pillanatig várt a fellebbezéséve.

A jóváhagyással a Binance.US több, mint 1 milliárd dollárért vásárolhatja meg a Voyager eszközeit. Ráadásul az ügylet elfogadásával a hitelezők és befeketők a pénzük 73%-át is visszakaphatják.

A Binance.US a Twitteren közzétett nyilatkozatában is utalt arra, hogy szeretné kárpótolni a pórul járt ügyfeleket.

“Mindig is az volt a célunk, hogy a lehető leggyorsabb időzítéssel visszaadjuk az ügyfeleknek a kriptopénzüket, és képessé tegyük őket arra, hogy újra saját maguk döntsenek a saját vagyonukról. Alig várjuk, hogy befejezzük a tranzakciót és üdvözöljük a Voyager ügyfeleit a Binance US oldalán.”

A Binance.US már a második kriptós cég, amelyik elnyerte a Voyager eszközeinek felvásárlási jogát. Az üzletet eredetileg a mára csődbe ment FTX nyerte el. Ezért szükség volt egy második licitálási fordulóra, amelynek győztese a Binance lett.

A legutóbbi bírósági frissítés lendületet adott a Voyager tokenjének – VGX. A CoinMarketCap szerint a token több mint 23%-ot ugrott az elmúlt egy órában, és a sajtótájékoztató idején 0,4905 dolláron kereskedtek vele. Emellett a 24 órás és a hétnapos grafikon közel 26%-os emelkedést írt le.

Bár a Binance megnyerte a csatát a SEC ellen, a problémái még koránt sem szűntek meg. Az Egyesült Államok külföldi befektetésekkel foglalkozó bizottsága (CFIUS) is vizsgálja a Voyager és a Binance.US üzletét. A vizsgálatuk eredménye hatással lehet az ügylet befejezésére, mivel a Binance.US-nek 2023. április 18-ig van ideje az akvizíció befejezésére.

Bár a Binance.US megnyerte a csatát a SEC ellen, a gondjai nem szűntek meg. Az Egyesült Államok külföldi befektetésekkel foglalkozó bizottsága (CFIUS) is vizsgálja a Voyager és a Binance.US üzletét. És, a felülvizsgálata hatással lehet az ügylet befejezésére, mivel a Binance.US-nek 2023. április 18-ig van ideje az akvizíció befejezésére.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img