Az FTX ügyvédje lehetségesnek tartja a tőzsde újraindítását

spot_img

Az FTX vezető ügyvédje szerint elképzelhető, hogy újraindulhat az FTX. Andy Dietrich ezt egy szerdai bírósági ülésen mondta el, bár mint hozzátette, ez csak egy a jelenleg vizsgált forgatókönyvek közül. A visszatérésre az adna lehetőséget, hogy a tőzsde pénzügyeit feltáró szerveknek az elmúlt hónapokban jelentős, korábban elveszettnek hitt tőkét sikerült visszaszerezniük.

Az FTX csődjét követő hetekben a szakértők 8-9 milliárd dollárosra becsülték a tőzsde könyvelésében meglévő hiányt és csak 1.5 – 2 milliárd dollárra azoknak a pénzügyi eszközöknek az értékét, amivel a váltó továbbra is rendelkezett, és amiből kezdetét vehette volna a károsultak kifizetése.

A visszaszerzett vagyonelemek értéke azonban az év eleje óta jelentősen növekedett, így jelenleg mintegy 7.3 milliárd dollárnyi eszköz áll az ügyben eljáró szervek felügyelete alatt. Ez tételesen 2 milliárd dollár értékű készpénzből, 4.3 milliárd dollár értékű kriptovalutából, 300 millió dollárnyi értékpapírból és 600 millió dollár értékű, a tőzsde korábbi befektetéseiből származó részesedésből tevődik össze, amiket még néhány kisebb tétel egészít ki.

Az FTX ügyvédje szerint az újraindításhoz még emellett is egy jelentős, valószínűleg milliárd dolláros nagyságrendű befektetői támogatásra, tőkebevonásra lenne szükség, aminek jelenleg is vizsgálják a lehetőségét. De az ötletek között felmerült az is, hogy a tőzsde károsultjai között mérnék fel, hogy lenne-e hajlandóságuk arra, hogy az itt tárolt értékeik egy részéért cserébe ne kártérítést, hanem az újrainduló váltóban lévő részesedést fogadjanak el.

A lehetséges újraindulás hírére az FTT token árfolyama tegnap a duplájára emelkedett

A hivatalos bírósági ütemterv szerint a csődeljárás júliusban juthat el abba a fázisba, amikor bemutatásra kerülhet az a szakértők által készített terv, ami a kártérítéssel, vagy az FTX újraindulásával kapcsolatos konkrét terveket tartalmazza.

Hivatalos levelet kaptak az FTX károsultak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img