Tokenizált devizaügyletek az Avalanche hálózatán

spot_img

A legnagyobb hagyományos piaci szereplők, köztük a T.Rowe Price, a WisdomTree és a Wellington Management csatlakoztak az Avalanche alhálózatához, hogy blokklánc alapú devizaügyleteket teszteljenek – derült ki az Avalanche csapat közleményéből. Az új alhálózat neve “Spruce”, és az Avalanche Evergreen Subnet ökoszisztémájának a része.

A bejelentés szerint az intézmények kezdetben “értéktelen tokeneket” fognak használni a Spruce-on, hogy tőkeveszteség nélkül tudjanak devizaügyleteket lebonyolítani. Ha a kezdeti szakaszban sikeresek lesznek ezek a tesztek, további blokklánc elszámolással kapcsolatos kísérleteket fognak végezni “tokenizált részvény- és hitelkibocsátás, kereskedés és az alapkezelés területén is“.

A közlemény szerint a Spruce megfelelőségi funkciókat is kínál, amelyek segítenek az intézményeknek törvényes kereteken belül működni. Ezeknek a cégeknek először át kell esniük a Know Your Customer (KYC) ellenőrzésen, ha ez a folyamat megvan, nem átruházható tokeneket (non-transferable token), azaz NTT-ket fognak kapni, amelyekkel azonosítani tudják őket a hálózaton. Az ellenőrzés után a pénztárcájuk címét is listázzák az Avalanche hálózatán.

Kapcsolódó cikkünk:

Will Peck, a WisdomTree digitális eszközökért felelős vezetője elmondta, hogy szerinte a Spruce fontos lépés lesz a hagyományos pénzügyi tranzakciók hatékonyságának növelésében:

“Úgy gondoljuk, hogy a tokenizáció és a blokklánc fontos szerepet fog játszani a pénzügyi szolgáltatásokban a jövőben. Az Avalanche Spruce lehetőséget biztosít arra, hogy tovább vizsgáljuk a láncban történő kereskedés és elszámolás potenciális hatékonyságát és előnyeit más pénzügyi intézményekkel együtt. Alig várjuk, hogy kísérletezhessünk ebben az EVM-alapú tesztkörnyezetben.”

Az Avalanche még április 6-án jelentette be az “Evergreen” alhálózati ökoszisztéma bevezetését. A protokoll lehetővé teszi az intézmények számára, hogy testreszabott blokkláncokat hozzanak létre megfelelőségi funkciókkal. A jelenlegi subnet ökoszisztémát a Spruce és az Intain (strukturált pénzügyekre összpontosít) elnevezésű a alhálózatok alkotják.

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

Az Uniswap és a Circle januári közös tanulmánya szerint, ha a blokklánc hálózatra helyezik át a hagyományos pénzügyi tranzakciókat, akkor akár például 80%-kal is csökkenthetőek lesznek a devizahitelezés költségei. A tokenizáció mellett a szakértők azzal is érvelnek, hogy akár segíthet megelőzni egy jövőbeli pénzügyi válságot.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A JPMorgan elemzői szerint a tokenizáció lehet az idei év nagy dobása

/cointelegraph, avalanche/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img