Először haladták meg a napi ethereum staking befizetések a kiutalásokat

spot_img

Majdnem egy héttel az Ethereum Shapella frissítése után – amely először tette lehetővé a stakelt ether kivonását – a staking befizetések meghaladták a kivonásokat, és az ether égetésének mértéke is jelentősen megnőtt.

Tegnap körülbelül 91 ezer ETH-t helyeztek letétbe és 65 ezer ETH-t vettek ki, ami a token.unlocks adatai szerint nagyjából 26 680 ETH (53 millió dollár) pozitív nettó mérleget eredményezett.

A Shapella élesítése óta ez volt az első nap, hogy ez a mérleg pozitív lett. Ráadásul az azt megelőző naphoz hasonlítva harmadával több ETH-t raktak be stakelésbe, 95 ezret.

A Shapella óta a teljes staking mérleg azonban még mindig negatív. Azóta, hogy a frissítés április 12-én aktiválódott, körülbelül 1,08 millió ETH-t vontak ki. Ugyanebben az időszakban kevesebb, mint 600 000 ETH-t helyeztek el – így a nettó mérleg egy negatív 486 ezer ETH-t mutat.

Az ether ára eközben – a szélesebb kriptopiaccal együtt – 2000 dollár alá esett vissza.

Az elmúlt egy hétben az ether készlet 0,5%-os ütemben csökkent az ultrasound.money adatai szerint. Ezzel majdnem megduplázódott az elmúlt 30 nap égetési aránya és ezzel jelentősen meghaladtuk a Merge utáni, 0,134%-os éves égetési arányt.

Az Ethereum az elmúlt hét napban nagyjából 11 600 ETH-t égetett el, ami a jelenlegi árakon 23 millió dollárt ér.

Az Ethereum 620 nappal ezelőtt, a tranzakciók által generált díjak egy részét elégetéséről szóló EIP 1559-es módosítással vezette be az égetést.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img