Fontos változás a Binance szerződési feltételeiben

spot_img

A Binance a múlt hét folyamán módosított a szerződési feltételein (Terms of Service). Az új szabályok feljogosítják a tőzsdét, hogy bizonyos esetekben egy bizonyos kriptovalutáról másik kriptóra váltsa át a felhasználók értékeit.

Az új rendszer miatt érdemes lesz a jövőben odafigyelni arra, hogy a tőzsde nem tervezi-e delistázni az ott tárolt kriptopénzeinket. Erre általában a közösségi oldalaikon, illetve a kereskedési felületen megjelenő üzenetek formájában szokták felhívni a figyelmet.

A tőzsde fejlécének jobb felső sarkában, a harangra klikkelve olvashatjuk el az értesítéseket.

A Binance időről időre eltávolítja azokat a kriptovalutákat, amelyek az időszakos felülvizsgálatok során nem mutatják a fejlődés jeleit, vagy amiket más, például jogi kifogások érnek a platformon.

A delistázott coinok kereskedésének megszűnése után eddig lehetőség volt arra, hogy a felhasználók a tőzsde tárcájában tovább tárolják az oldalról eltávolított kriptókat, de ez az opció a jövőben megszűnhet.

A megváltozott szerződési feltételek szerint a Binance-nek joga lesz arra, hogy ha valaki nem utal ki az oldalról egy delistázásban érintett kriptót, akkor azokat a Binance szabadon átváltsa egy neki tetsző másik kriptovalutára.

A hivatalos szöveg szerint:

“A Binance kizárólagos hatáskörrel rendelkezik annak meghatározására, hogy mely Digitális Eszközök szerepelnek a platformon, és saját belátása szerint időről időre hozzáadhat vagy eltávolíthat Digitális Eszközöket a platformról.

Ha a platformon már nem szereplő Digitális Eszközök egy meghatározott időszakon túl a felhasználó Binance számláján maradnak, a Binance saját belátása szerint ezeket a Digitális Eszközöket más típusú Digitális Eszközzé alakíthatja át.

A Binance megváltoztathatja az egyes Digitális eszközökhöz elérhető kereskedési megbízások méreteit is.

Az ilyen kiegészítések, eltávolítások, átalakítások vagy módosítások tekintetében a Binance előzetesen értesítheti a Felhasználókat, de nem köteles erre, és a Binance nem vállal felelősséget a Felhasználókkal szemben az ilyen kiegészítésekkel, eltávolításokkal, átalakításokkal vagy módosítások következményeivel sem.”

Mivel a jövőre életbe lépő európai szabályozás miatt a Binance a következő hónapokban nagyon sok kriptovaluta helyzetét felülvizsgálhatja (az anonim utalásokat lehetővé tevő coinkat például szinte biztos, hogy minden EU-s tagországban elérhetetlenné teszik), ezért a fenti változás a tőzsde sok olyan felhasználóját érintheti, akik passzívan és hosszú távon tárolnak ilyen kriptókat az oldalon.

Aki biztosra szeretne menni, annak érdemes a saját tárcájában tárolnia a kriptovalutáit, hogy azokhoz kizárólag csak saját maga férhessen hozzá.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img