EDX Markets: kripto tőzsdét indít a Citadel, a Charles Schwab és a Fidelity

spot_img

Lavinát indíthatott el a BlackRock múlt heti bejelentése. A világ legnagyobb alapkezelője pénteken kért hatósági engedélyt egy bitcoin befektetési termék indítására, de az ágazat felé való nyitásban a hétfői (amerikai) munkaszüneti nap után máris neves cégek sora kezdte követni őket.

EDX Markets néven kripto tőzsde indítását jelentette be a Citadel Securities, a Charles Schwab és a Fidelity. A platform fejlesztéséről még tavaly szeptemberben érkeztek az első beszámolók, amit tegnap nyitottak meg az intézményes ügyfeleik előtt.

Az EDX kapcsán együttműködő cégek a pénzvilág igazi óriásai:

  • A Fidelity a világ legnagyobb online brókere, ami 11 000 milliárd dollár értékű befizetést felügyel.
  • A Charles Schwab üzemelteti az egyik legnagyobb amerikai bróker platformot, ahol 34 millió felhasználó 7500 milliárd dollárját kezelik.
  • A Citadel Securities az egyik legnagyobb amerikai kereskedő (market maker) cég, ami a hagyományos tőzsdei piacok napi forgalmának 28%-át biztosítja.

“Az EDX törekedni fog arra, hogy ki tudja szolgálni a világ legnagyobb és legkifinomultabb pénzintézeteinek igényeit, amelyek közül sokan érdeklődnek, de egyben szkeptikusak is a kriptovalutákkal és a jelenlegi szolgáltatókkal szemben” – áll a tőzsde közleményében, ami a kezdetekben bitcoin, ethereum, litecoin és bitcoin cash kereskedését teszi lehetővé.

A váltó indulása mellett két újabb bitcoin spot ETF kérelem is landolt az amerikai hatóságoknál, amiket alábbi cégek nyújtották be:

  • A WisdomTree, ami egy 87 milliárd dollárt felügyelő vagyonkezelő és ETF kibocsátó. Korábban már 92 ETF indítására kaptak engedélyt.
  • Az Invesco, ami egy 1500 milliárd dollárt felügyelő vagyonkezelő.

A bejelentések hatására a bitcoin árfolyama kedden közel 2500 dollárral emelkedett. A lökés magyar idő szerint délután, az amerikai piacok nyitását követően érte a piacot.

Az amerikai történések mellett tegnap a német Deutsche Bank is megtette a kriptók felé mutató első lépéseit.

Nyereményjáték: 1 bitcoint szerezhet, aki megnyom egy gombot

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img