Amerikai jegybankelnök: a kripto maradhat, a stabilcoin pénz

spot_img

A bitcoin szerdán is tovább folytatta az egy hete tartó emelkedését, ami azután vette kezdetét, hogy a BlackRock mellett az Egyesült Államok több más nagyobb pénzpiaci szereplője is bejelentette nyitását az ágazat felé. A tegnapi ugrást viszont már más irányból fújó szelek is segítették, a katalizátor az amerikai jegybankelnök hétindítónkban is kiemelt beszéde / bizottsági meghallgatása volt, amelyen a kriptovaluták is szóba kerültek.

Az újabb szikrára váró piac szerdán is az amerikai tőzsdék magyar idő szerint délutáni nyitásakor kapcsolt nagyobb sebességbe. Az első lökéseket a jegybankelnök által előre megírt és nyilvánossá tett beszéd szövege idézte elő, ami nem tartalmazott “kellemetlen meglepetéseket” és a korábban ismert álláspontjától eltérő elemeket. A rakéták viszont akkor gyulladtak be igazán, amikor kezdetét vette a tényleges meghallgatás.

A szervezet vezetője két neki feltett kérdésre is olyan választ adott, ami kedvezően hatott az árfolyamra. Az egyik esetben a kripto piac kapcsán kérték ki a véleményét, amire azt mondta, hogy “úgy tűnik, a kriptónak mint eszközosztálynak megvan az esélye, hogy velünk maradjon“, míg egy másik kérdés után úgy fogalmazott, hogy a jegybank tagjai szerint “a fizetésre használható stabilcoinok a pénz egy formájának tekinthetők.”

A meghallgatáson az is elhangzott, hogy az amerikai jegybank júliusban egyeztetni fog a törvényhozókkal a stabilcoinok felügyeletének lehetséges módjairól.

A fentieknek köszönhetően szerdán további 2000 dollárral növekedett és 30 800 dollárig jutott a bitcoin árfolyama, amivel már csak egy hajszál választotta el az idei 31 000 dolláros rekordjától.

Nyereményjáték: 1 bitcoint szerezhet, aki megnyom egy gombot

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img