Binance: nem kevertük össze az ügyfelek pénzét, a SEC félrevezet

spot_img

A Binance.US egy tegnap benyújtott bírósági indítványában azt állította, hogy a SEC-nek nincs bizonyítéka arra, hogy a kriptotőzsde összekeverte volna a felhasználók pénzeszközeit a cég pénzével.

Az elmúlt években a Binance kriptopénz tőzsde jelentős meghódította a globális piacot és betört az Egyesült Államokba is. Azonban az FTX és az Alameda Research tavaly év végi összeomlása óta még nagyobb a szabályozói nyomás a kriptotőzsdéken, beleértve a Binance-et is.

Az Egyesült Államokban a Binance jelenleg az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen küzd, mert annak állítása szerint többek között be nem jegyzett értékpapírok kereskedelmét segítették. A Binance és annak jogi csapata azonban határozottan tagadta a SEC vádjait, sőt Gary Gensler elnököt még összeférhetetlenséggel is megvádolta, arra hivatkozva, hogy Gensler egyszer informális tanácsadónak jelentkezett a tőzsdére, mielőtt kinevezték volna a SEC elnökévé.

Gurbir S. Grewal, a SEC végrehajtással foglalkozó részlegének igazgatója szerint a Binance és annak vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) tetszés szerint keverte a felhasználók vagyonát az üzleti eszközökkel, így a felhasználókat óriási kockázatnak tette ki.

“Tekintettel arra, hogy Changpeng Zhao és a Binance a platformok ügyfeleinek vagyona felett rendelkezik, és az általunk állítottak szerint tetszésük szerint keverhették vagy eltéríthették az ügyfelek vagyonát, ezek a tilalmak alapvető fontosságúak a befektetők vagyonának védelme érdekében” – mondta Grewal.

A pár hete benyújtott eredeti vádiratban Gensler megjegyezte, hogy CZ és a Binance a megtévesztésben, a közzétételek elmulasztásában és a törvények tudatos kijátszásában vett részt. Ennek eredményeként a SEC tizenhárom vádat nyújtott be, Zhao és Binance, valamint kapcsolódó céges entitásai ellen.

A Binance és jogi csapata azonban azt állítja, hogy a SEC félrevezető nyilatkozatokat tett az ügyfelek eszközeinek kezelésével kapcsolatban. Grewal nyilatkozataira hivatkozva a Binance és jogi csapata kiemelte, hogy a SEC-nek nincs bizonyítéka arra, hogy a tőzsde összekeverte volna az ügyfelek vagyonát, vagy tetszés szerint eltérítette volna azokat.

Ha a bíró jóváhagyja, az indítvány megakadályozhatja a SEC-et abban, hogy bizonyos nyilvános kijelentéseket tegyen, mivel a Binance állítása szerint ezek piaci zavart okoznak.

“Úgy tűnik, hogy a SEC sajtóközleménye is arra irányul, hogy indokolatlan zavart keltsen a piacon, ami a BAM ügyfeleinek árthat, ahelyett, hogy megvédi őket. Emellett azt is kockáztatja, hogy a befolyásolja az esküdteket a bizonyítékok félrevezető leírásával” – jegyezte meg a Binance.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img