Visszavonták az engedélyüket, nem működnek Európában a Wirex kriptós bankkártyái

spot_img

A napokban ünnepelte 4. születésnapját a Wirex, az egyik ismertebb kriptopénzes fizetéseket is lehetővé tevő bankkártyás szolgáltató. A Mastercard támogatását élvező cég 3 millió felhasználóval rendelkezik, így sokakat érinthet az a probléma, amiről emailben tájékoztatták ügyfeleiket.

Az üzenet szerint a litván hatóságok visszavonták azt az engedélyt, ami lehetővé teszi, hogy a Wirex az Európai Gazdasági Térségben kártyás szolgáltatóként működhessen. A cég a Mastercard jóváhagyásával Máltán próbál új licenszhez jutni, ám annak megszerzéséig kártyáik az EGT régióban használhatatlanok lesznek. Az EGT tagjai:

Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország,Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Svájc.

Közösségi médiás bejegyzések szerint voltak, aki már a hétvégén sem tudták használni a kártyájukat.

A tájékoztatás szerint az ügyfelek kriptós és fiat befizetései biztonságban vannak, azok az appon keresztül továbbra is szabadon hozzáférhetők és kiutalhatók maradnak, a fennakadás kizárólag a Wirex kártyás szolgáltatásait érinti.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img