A ruszki és a DeFi coinoké volt a hétvége, mától ismét a bitcoiné lehet a főszerep

spot_img

A BlackRock 10 nappal ezelőtti bejelentése óta a bitcoin árfolyama 26%-ot emelkedett és lényegében 1 hét alatt ledolgozta az ezt megelőző 10 hét során, április óta elszenvedett veszteséget.

A bitcoinnak több mint egy éve nem sikerült az elmúlt napokban is kóstolgatott 31 000 – 32 000 dolláros régiót átlépnie, ami a nagy képet tekintve is egy fontos határvonalnak számít a BTC életében. Kérdés, hogy az újjáéledő intézményes narratíva segíthet-e neki ebben?

Elemzők szerint ha ezen a ponton egy túl mély korrekcióra kerülne sor, az könnyen megtörhetné a lendületet. A további emelkedésben reménykedők ezért vagy némi oldalazásra és végül az emelkedés folytatására, esetleg egy gyorsabb, a 28 000 – 29 000 dolláros mélységet érintő leszúrásra számítanak. Szerintük legkésőbb itt már mutatkoznia kellene a vásárlók megjelenésének.

A pesszimisták szerint az, hogy épp csak a tavaszi csúcspont fölé emelkedett, majd egyből vissza is zuhant az árfolyam a gyengeség jele, és arra utal, hogy csak ennyi volt ebben a rallyban.

A legnagyobb bizonytalanságot továbbra is a nagyobb tőzsdék, a Binance és a Coinbase ellen folyó tőzsdefelügyeleti eljárások jelenthetik, igaz eközben minden nap érkeznek az újabb intézmények csatlakozását megerősítő bejelentések is.

A hétvégén az oroszországi “puccskísérlettel” kapcsolatos események is hatással voltak a piacra. A történtek legnagyobb nyertese az orosz hátterű Waves volt, ami egy közel 100%-os rallyval reagált a keletről érkező hírekre. Érdekesség, hogy a coin Ukrajna megtámadásakor is jól szerepelt, akkor egy hónap alatt több mint 600%-kal emelkedett az árfolyama.

A Waves Ukrajna megtámadásakor és a hétvégén

De a hétéve során a klasszikus DeFi coinok sem panaszkodhatak. A nagy öregek, például az AAVE (+34%), a Compound (+41%), valamint több társuk is nagyobb lépésekkel futottak neki június utolsó napjainak.

A hét fontosabb gazdasági eseményei, amik a kripto piacokra is kihathatnak.

  • Szerda 15:30 – az európai, brit és amerikai központi bankok elnökeinek beszéde az Európai Központi Bank által szervezett konferencián
  • Csütörtök 14:30 – USA negyedéves GDP
  • Péntek 14:30 – USA inflációs adatok (PCE)

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

Nyereményjáték: 1 bitcoint szerezhet, aki megnyom egy gombot

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img