A SAP, a Banco Santander és a Crédit Agricole is felültek a kripto vonatra

spot_img

Tegnap sem maradtunk a kriptók felé nyitó intézmények bejelentései nélkül. A francia CACEIS bankcsoport egy kriptopénzek megőrzését lehetővé tevő engedélyért folyamodott a pénzügyi hatóságokhoz, ami az első lépés lehet afelé, hogy később akár ők maguk is kriptós befektetési termékeket kezdjenek el forgalmazni.

A CACEIS a második legnagyobb francia bank, a Crédit Agricole és a legnagyobb spanyol bank, a Banco Santander tulajdonában van és 4500 milliárd dollárnyi vagyont felügyel. Néhány nappal ezelőtt európai riválisuk, a német Deutsche Bank kért ugyanerre felhatalmazást.

Ugyancsak tegnap derült ki, hogy a világ legnagyobb vállalati és üzleti alkalmazásokat fejlesztő cége, a német SAP is USDC stabil coin elfogadóvá válhat és már teszteli is annak használatát, hogy ezzel csökkentsék partnereik határokon átívelő tranzakciós költségeit.

A legnagyobb amerikai vagyonkezelők után ezzel Európa is elkezdett felkapaszkodni az állomást elhagyni készülő kripto vonatra, ami nem is annyira meglepő a nemrégiben megszavazott regionális szabályozás tükrében.

Magyarország is megszavazta az európai kripto törvényt

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img