Mélypont közelében a bitcoin volatilitása

spot_img

Bár tett egy újabb kísérletet a visszatérésre, a bitcoin a kereskedési hetet ismét a nyár első felében bejárt 29 500 – 31 500-as zónája alatt zárta.

A hosszas semmittevés miatt a BTC átlagos ingadozásait mérő mutató ismét a korábbi mélypontok közelébe került. A volatilitás csak nagyon ritkán szokott ennyire lecsökkenni, az ezt követő kitörések általában jelentős, 50%-nál nagyobb elmozdulásokat, vagy hosszabb távú trendek kezdetét szokták előjelezni.

Felül a bitcoin árfolyama, alul a bitcoin átlagos volatilitása látható

A Glassnode kissé elétrő módon számított grafikonján szintén szembetűnő, hogy 10 éves távlatban is mennyire alacsonyak a bitcoin jelenleg mutatott kilengései.

Ha tehát egy nap azt látjuk, hogy a bitcoin valamiért 10%-ot elmozdulva megindul egy irányba, a történelmi példák alapján ilyen körülmények között nem éri meg ellene fogadni. Nagy valószínűséggel még jó ideig ugyanarra fog továbbhaladni az árfolyam.

Míg a múlt héten katalizátorok sora segítette volna, hogy végre sor kerüljön a várt kitörésre, ezen a héten az amerikai jegybank szerda este 20:00-kor érkező rövid értékelője (Fomc Minutes) lesz az egyetlen előre bejelentett, nagyobb érdeklődésre számot tartó gazdasági esemény.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img