Így küldhetsz szappant az FTX börtönbe zárt igazgatójának

spot_img

Amint arról a hétvégén is beszámoltunk, a házi őrizetre vontakozó kérelmének visszavonása utána börtönbe küldték az FTX igazgatóját

A 9 milliárd dolláros befektetői kárt okozó Sam Bankman Fried a házi őrizet szabályainak megsértése, az ügy főbb szereplőinek zaklatása és mint utóbb kiderült, a bizonyítékok hamisítására tett kísérletek miatt került rácsok mögé.

Egy erről címlapon beszámoló amerikai újság szerint a Göndör Cselszövő azt kérte, hogy vegetáriánus étrendje miatt legyenek elnézőbbek vele szemben.

A hír kapcsán sok egykori FTX felhasználó fejezte ki örömét a közösségi oldalakon. Bár ezzel még nem kapták vissza a tőzsde által elsikkasztott pénzüket, némi megnyugvást hozott számukra az egykori vezető bezárása.

Sokak szerint nem is véletlen, hogy az USA történetének egyik legsúlyosabb pénzügyi csalása után ilyen sokáig kivételeztek SBF-el, a tőzsde ugyanis számos politikust jelentős kampánypénzzekkel támogatott. A jelenleg regnáló Joe Biden amerikai elnök például több mint 5 millió dollárt kapott az FTX-től.

Az FTX amerikai politikusoknak utalt adományai

Sam Bankman Fried-et a hétvégén rabosították így már hivatalosan is az MDC Brooklyn fegyintézet lakója lett.

Az intézmény honlapja szerint a rabok postai küldeményeket is fogadhatnak, amihez csak arra van szükség, hogy a börtön címére érkező csomagokon feltüntessék a rab nevét és azonosítási számát.

SBF a 37244-510 azonosító alatt került be a nyilvántartásba, így aki szeretne, ez alapján küldhet neki képeslapot, szappant, vagy bármilyen más kedvességet.

Az FTX károsuljainak még egy hónapjuk van leadni a kártérítésre vonatkozó kérelmüket.

Emlékeztető: ha FTX károsult vagy, ne felejtsd el leadni a kártérítési igényedet

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img