Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance lett az első teljesen engedélyezett kriptotőzsde El Salvadorban, miután megkapta a bitcoin szolgáltatói engedélyt (Bitcoin Services Provider – BSP) az ország központi bankjától (Banco Central de Reserva), valamint a digitális eszközszolgáltatói engedélyt (DASP), a Digitális Eszközök Nemzeti Bizottságától (Comisión Nacional de Activos Digitales).

Huobi

Hétfő reggeli cikkünkben Moonbaby kollégánk már utalt rá, hogy a Huobi tőzsdén tárolt értékeket érdemes lehet más tőzsdére, illetve hardware tárcába kiutalni. Egyes források szerint ugyanazzal a tulajdonosi körrel rendelkező Tron és Huobi tőzsde több alkalmazottját is kihallgatták a kínai hatóságok és a váltóval kapcsolatban egyre gyakrabban jelennek meg fizetésképtelenségről szóló hírek. 

PayPal

A PayPal bejelentette, hogy saját kriptovalutát hoz forgalomba. A PayPal USD (PYUSD) egy dollár értékét lekövető stabilcoin lesz (1 PYUSD = 1 USD), ami az Ethereum blokkláncot használja, mögöttes értékét pedig banki letétbe helyezett készpénz, illetve rövid lejáratú amerikai állampapírok fogják garantálni.

Aptos

Együttműködési megállapodást jelentett be a Microsoft és az Aptos Labs. Az egykori Facebook alkalmazottak által fejlesztett kriptós projekt a Microsoft infrastruktúrájára és mesterséges intelligenciájára fog támaszkodni, hogy továbbfejlessze alkalmazásait és új blokklánc alapú szolgáltatásokat hozzon létre.

Piaci zanza

  • A bitcoin árfolyama továbbra is a 30 000 dolláros lélektani határ alatt mozog. Bár kedden sikerült ezt néhány pillanatra ismét megérinteni, az ezt követő határozott eladások végül újra a korábbi hetekben bejárt szint alá lökték a BTC-t. 
  • A Bitcoin hálózat nehézségi kiigazítása közvetlenül befolyásolja a bitcoinbányászat jövedelmezőségét. A folyamatosan növekvő hálózati nehézség, egyben a bányászat költségeinek a növekedését is jelenti. A bányászati nehézség tartós növekedésével, idővel a bitcoinbányászok veszteségesen termelnek, mivel egyetlen BTC kibányászásának átlagos költsége 2022 augusztusa óta (hónapról hónapra) meghaladja a BTC átlag napi spot piaci árát.
  • Július végén adtunk hírt, arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök zöld utat adott az orosz központi banki digitális valuta (CBDC) törvénytervezetének, amely lehetővé tenné a digitális orosz rubel bevezetését. Az orosz központi bank a szerdai napon, augusztus 9-én jelentette be, hogy augusztus közepén megkezdi a digitális rubel tesztelését bankokkal, fogyasztókkal és vállalkozásokkal.
  • Újabb LaunchPool eseményt jelentett be a Binance. Az augusztus végéig tartó promóció középpontjában Sei Network tokenje áll, ami a jövő hét kedden fog bekerülni a tőzsde kínálatába. A Sei célja, hogy a kriptovilág decentralizált Nasdaq-ja legyen. Ha sikerül a gyakorlatban is megvalósítani a fejlesztők által ígért 0.00005 másodperces tranzakciós sebességet, az fontos előrelépést jelenthet a kereskedésre optimalizált alkalmazások fejlesztésében, mert decentralizált formában is lehetővé teheti a hagyományos tőzsdei piacokat uraló magas frekvenciás (high frequency trading) kereskedést.
  • Úgy néz ki véget érhet az egyik legrégebbi kriptotőzsde, a Bittrex kálváriája, ugyanis a tegnapi napon egyezségre jutott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC). A megállapodás értelmében 24 millió dollárt kell fizetnie a szabályozó hatóságnak.

Kripto Akadémia kisokos

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2023.07.

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img