Csökkentek a Huobi tartalékai

spot_img

Reggeli cikkünkben Moonbaby kollégánk már utalt rá, hogy a Huobi tőzsdén tárolt értékeket érdemes lehet más tőzsdére, illetve hardware tárcába kiutalni. Egyes források szerint ugyanazzal a tulajdonosi körrel rendelkező Tron és Huobi tőzsde több alkalmazottját is kihallgatták a kínai hatóságok és a váltóval kapcsolatban egyre gyakrabban jelennek meg fizetésképtelenségről szóló hírek. 

A hétvégén egy hongkongi pénzügyi portál számolt be arról, hogy a Huobi több vezetőjét is elvitték a rendőrök Kínában kihallgatásra. A Huobi szóvivője egyelőre cáfolja ezeket a híreket. A Huobi stabilcoin tartalékai majdnem 40%-kal csökkentek a vezetői letartóztatásokról szóló jelentések miatt. A Nansen.ai adatai is alátámasztják a stabilcoin kiáramlást, a tőzsde stabilcoin egyenlege 38%-kal csökkent csak az elmúlt hét napban, a kereskedők több mint 56 millió dollárt vontak ki a platformról.

Stabilcoin kiáramlás a Huobi-ról a Nansen.ai adati szerint (forrás: nansen.ai)

A DeFiLlama adatai azt mutatják, hogy a Huobi egyenlege jelenleg körülbelül 2,5 milliárd dollár, az év elején ez az összeg még 3,1 milliárd dollár volt. A láncon belüli adatok azt is megmutatják, hogy a tőzsde legnagyobb részesedése a Justin Sun-hoz közel álló tron (TRX – 26,44%) és huobi token (HT – 20,42%) tokenekből áll.

A Huobi tőzsdén megtalálható tokenek eloszlása százalékos arányban (forrás: DeFiLlama)

Kapcsolódó cikkünk:

A DeFiLlama adatai szerint Huobinak közel egymilliárd dollárnyi likvid eszköze van: 886,98 millió dollár bitcoinban, 46,22 millió dollár USDT-ben és 5,71 millió dollár USDC-ben. Több mint egymilliárd dollár van a tőzsdén tron tokenben (660,1 millió dollár) és huobi tokenben (509,82 millió dollár). Meglepő, hogy a tőzsdén alig található ethereum, csomagolt ethereumból viszont 141 millió dollár (stETH 119,22 millió USD, wETH 21,75 millió USD). Tavaly decembertől több mint egymilliárd USD hagyta el a platformot.

A Huobi tőzsdén megtalálható tokenek amerikai dollár értéke (forrás: DeFiLlama)

Huobi-ról kiáramló amerikai dollárban meghatározott tőke (forrás: DeFiLlama)

Az elmúlt év végén a CryptoQuant elemző cég is aggodalmát fejezte ki Huobi készleteinek minőségével kapcsolatban. „A Huobi tartalékok jelenleg nagyon kockázatosak” – nyilatkozta Caue Oliveria, a CryptoQuant egyik elemzője akkor a CoinDesk-nek. Az elemző cég szerint a Huobi is veszélyes játékot játszik, mint annak idején az FTX az általa kibocsátott FTT tokennel. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin ETF-ről határoz a tőzsdefelügyelet

/coindesk, DeFiLlama, Nansen.ai/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img