Indul a Copy Trading: a Binance is lehetővé teszi a kriptopénz kereskedők másolását

spot_img

A legnagyobb kripto tőzsde ma reggel jelentette be, hogy több vetélytársához hasonlóan elindítja a kereskedők másolását lehetővé tevő szolgáltatását.

A Binance Copy Trading a tőzsde határidős felületén lesz elérhető és bizonyos felhasználóknak már ma délutántól, míg másoknak csak a következő hetekben, de legkésőbb szeptember közepéig fog megjelenni a választható menüpontok között.

A másolható kereskedők a rájuk bízott pénzzel megszerzett nyereség 10%-át fogják megkapni jutalomként, míg a másolóknak 10%-kal kevesebb tőzsdei jutalékot kell fizetniük, ha valakinek a másolásával forgatják meg a pénzüket.

A nyereség – veszteség elszámolása hetenként fog megtörténni. A tőzsde a magyar idő szerint hétfő hajnali 02:00 és vasárnap 16:00 közötti időszakban elért teljesítményt fogja számításba venni és ennek megfelelően vizsgálja, hogy egy kereskedő pluszban van-e és jogosult-e az arra a hétre vonatkozó 10%-os jutalomra. Ha igen, akkor ennek jóváírása a hétfői napon, a spot számlájára fog megtörténni.

A Binance az alábbi táblázatot is közzétette, amiben egy példán keresztül vezették le a másolható kereskedők által megszerezhető nyereség alakulását.

A fentiek alapján a tőzsde figyelni fogja az összesítésben elért nyereség/veszteség arányt, tehát ha egy másolható kereskedő többször is veszít, majd egyszer kifog egy jobb hetet, akkor attól még nem fog egyből részesedést kapni a követőinek nyereségéből. Először le kell dolgoznia az elért veszteséget és csak az utána következő hetekben lesz jogosult a megszerezhető jutalomra.

Hogy pontosan ki válhat másolható kereskedővé, arról még nem osztottak meg információt.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img