A jegybankelnök beszéde teheti izgalmassá a péntek délutánt

spot_img

Ma délután kerül sor a hét leginkább várt gazdasági eseményére. Normális körülmények között talán nem övezné nagyobb figyelem az amerikai jegybankelnök Jackson Hole-i felszólalását, mert a szervezet nyári konferenciáin nem szokás az új monetáris döntések bejelentése.

A jegybank 45 éve megrendezett és augusztus utolsó péntekére eső nyári találkozói elhanyagolható, átlagosan 0.1%-os kilengést szoktak okozni a fő piaci index árfolyamának alakulásában. Ehhez képest a tavaly itt elhangzó beszéd után egy több mint 2%-os esésre került sor, amit egy 6 héten át tartó lejtmenet követett.

A grafikonok szerint a piac a tavalyihoz hasonló karakterisztikával várja a ma délután 16:05-kor kezdődő eseményt. Az SP500 index a nyári emelkedését követő első nagyobb korrekciós hullámában…

… míg a bitcoin egy nagyobb visszaesést követő oldalazó fázisban.

A jegybank elnöke ma utalhat arra, hogy további kamatemeléseket tart-e szükségesnek. A szervezet idén júniusban egyszer már szüntetet tartott a 2022 márciusa óta tartó folyamatos kamatemelési sorozatában, de júliusban már ismét az emelés mellett döntött, ugyanis nem tartotta meggyőzőnek az infláció csökkenéséről beérkező friss adatokat.

Bár nem a jegybankelnök beszéde az egyetlen tényező, ami befolyással lehet az árfolyamok alakulására, de mivel jelenleg mind a hagyományos, mint a kripto piac a gyengeség jeleit mutatja, most egyiküknek sem tenne jót egy további szigorításra utaló előadás.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img