FTX: ellopták a kártérítésre jogosult felhasználók adatait, 3 milliárd dollár értékű kriptót adna el a tőzsde

spot_img

Közösségi médiás bejegyzések szerint egyre több FTX felhasználó kap tájékoztató levelet arról, hogy augusztus 19-én a tőzsde kártérítését felügyelő Kroll ügyvédi iroda egyik alkalmazottján keresztül feltörték a károsultak adatbázisát, ahonnan neveket, lakcímeket, email címeket és tőzsdei egyenlegekről szóló információkat loptak el.

A levél

Az eset után megsokasodhatnak az áldozatok átverését célzó csalások, ezért mindenkit különös óvatosságra intünk az FTX ügyében érkező levelek megnyitásakor. Még véletlenül se dőljünk be az olyan leveleknek, ahol személyes adatok megadására, vagy tárcákkal, privát kulcsokkal kapcsolatos információk megadására kérnek / szólítanak fel bennünket.

Ugyancsak a tözsdével kapcsolatos hír, hogy nem a bent ragadt kriptopénzben, hanem dollárban adná vissza az FTX károsultak vagyonát a tőzsde csődeljárását levezénylő szervezet. A jogászok szerint az áldozatok érdekeit szolgálná, ha az eljárás további részében nem lennének kitéve a kriptopiac ingadozásainak, ezért tegnap a tőzsde birtokában lévő kripto vagyon eladására kértek engedélyt a bíróságtól.

A javaslat szerint az áprilisban 3.2 milliárd dollárosra becsült kripto vagyonból egyszerre “csak” heti 50-200 millió dollár értékben értékesítenének, hogy ne döntsék be azonnal a teljes piacot, ugyanakkor a hírt kommentáló hozzászólók szinte mind úgy vélik, hogy ez lenne a kripto történelem “legnagyobb eladási eseménye”, és a hónapokig tartó folyamat végéig, egy nagyobb összeomlástól tartva,  senki sem merne nagyobb összegben kriptót vásárolni.

Az eladások amiatt is problémásak lehetnek, hogy ezeket dollár és nem stabil coinok ellenében kellene végrehajtani. A dollár piac csak töredék akkora forgalommal és felvevőerővel rendelkezik, mint például a széles körben elterjedt tether (usdt) párok.

Az ügyvédek az eladások lebonyolítására a Galaxy Digital kripto vagyonkezelőt kérnék fel, a cégnek ugyanakkor szintén több tízmillió dolláros követelése van az FTX felé, vagyis az összeférhetetlenség gyanúját vethetné fel, ha tényleg ők végeznék az értékesítést.

Érdekesség, hogy a Galaxy Digital-t vezető Mike Novogratz nem sokkal azelőtt tetováltatta magára a Terra Luna nevét, hogy az a 2022 tavaszán történő bedőlésével  a kripto történelem eddigi legnagyobb csődhullámát indította el és közvetve végül az FTX-et is magával rántotta.

Az FTX tegnap benyújtott eladási kérelméről a Delaware-i bíróság illetékes hivatalának kell döntést hoznia, ami a következő hetekben történhet meg.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Így küldhetsz szappant az FTX börtönbe zárt igazgatójának

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img