Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

OKX/KuCoin

A három legnagyobb forgalmú kriptotőzsde közé tartozó OKX  közölte, hogy minden felhasználójánál egységes ügyfélazonosítási eljárást fog bevezetni. Hasonló szigorításról tájékoztatta felhasználóit a KuCoin. A kötelező, de alapszintű ügyfélazonosítást alig egy hónapja bevezető tőzsde az OKX-hez hasonló módon szigorít, és szelfis / igazolvány feltöltős profilfrissítést vár el a felhasználóktól.

Bitget

Az OKX és a Kucoin után a Bitget kriptotőzsde is jelezte, hogy szigorított kötelező ügyfélazonosítást vezet be. A Bitget 2022-ben robbant be igazán a kriptopiacra, kereskedési volumen tekintetében akadt olyan időszaka, amikor a globális tőzsdei rangsorban előkelő, dobogós helyen is szerepelt.

PayPal

A PayPal saját kriptovalutát hoz forgalomba. A PayPal USD (PYUSD) egy dollár értékét lekövető stabilcoin lesz (1 PYUSD = 1 USD), ami az Ethereum blokkláncot használja, mögöttes értékét pedig banki letétbe helyezett készpénz, illetve rövid lejáratú amerikai állampapírok fogják garantálni.

Binance

  • A legnagyobb kripto tőzsde kedd reggel jelentette be, hogy több vetélytársához hasonlóan elindítja a kereskedők másolását lehetővé tevő szolgáltatását.
  • A Binance júniusban jelentette be, hogy európai banki partnere, a Paysafe csak szeptember 25-ig garantálja a bankszámlás euró be- és kiutalások feldolgozását. A tőzsde akkor azt ígérte, hogy egy másik pénzügyi szolgáltató fogja átvenni a Paysafe helyét, akinek a nevét csak később fogják bejelenteni.
  • A Binance lett az első teljesen engedélyezett kriptotőzsde El Salvadorban, miután megkapta a bitcoin szolgáltatói engedélyt (Bitcoin Services Provider – BSP) az ország központi bankjától (Banco Central de Reserva), valamint a digitális eszközszolgáltatói engedélyt (DASP), a Digitális Eszközök Nemzeti Bizottságától (Comisión Nacional de Activos Digitales).
  • Partneri együttműködés a Binance és a Ferencvárosi Torna Club között. A tőzsde az OTP Bank Liga 2023/2024-es szezonja során oktatásokkal, valamint különféle promóciókkal igyekszik majd felhívni a sportrajongók figyelmét a web3, kripto és blokklánc technológiákra.

Aptos

Együttműködési megállapodást jelentett be a Microsoft és az Aptos Labs. Az egykori Facebook alkalmazottak által fejlesztett kriptós projekt a Microsoft infrastruktúrájára és mesterséges intelligenciájára fog támaszkodni, hogy továbbfejlessze alkalmazásait és új blokklánc alapú szolgáltatásokat hozzon létre.

Piaci zanza

  • A bitcoin 10.5 százalékos eséssel zárta az elmúlt kereskedési hetet, amivel gyakorlatilag teljesen visszaadta a BlackRock Bitcoin ETF kérelem beadása óta szerzett nyereségét.
  • A Bitcoin hálózat nehézségi kiigazítása közvetlenül befolyásolja a bitcoinbányászat jövedelmezőségét. A folyamatosan növekvő hálózati nehézség, egyben a bányászat költségeinek a növekedését is jelenti. A bányászati nehézség tartós növekedésével, idővel a bitcoinbányászok veszteségesen termelnek, mivel egyetlen BTC kibányászásának átlagos költsége 2022 augusztusa óta (hónapról hónapra) meghaladja a BTC átlag napi spot piaci árát.  
  • Július végén adtunk hírt, arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök zöld utat adott az orosz központi banki digitális valuta (CBDC) törvénytervezetének, amely lehetővé tenné a digitális orosz rubel bevezetését. Az orosz központi bank augusztus 9-én jelentette be, hogy augusztus közepén megkezdi a digitális rubel tesztelését bankokkal, fogyasztókkal és vállalkozásokkal.
  • Úgy néz ki véget érhet az egyik legrégebbi kriptotőzsde, a Bittrex kálváriája, ugyanis egyezségre jutott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC). A megállapodás értelmében 24 millió dollárt kell fizetnie a szabályozó hatóságnak.
  • A 2022-es medvepiaci konszolidációnak köszönhetően a két nagy digitális vagyonkezelő, a Galaxy Digital (GLXY) és a New York Digital Investment Group (NYDIG) növelni tudta bitcoinbányászatból származó bevételeit a második negyedévben – derül ki a nyilvános negyedéves jelentésekből. 
  • Melyik országban a legolcsóbb és a legdrágább bitcoint bányászni? Mennyibe kerül egy bitcoin kibányászása 2023-ban egy átlagos háztartásban? A CoinGecko legutóbbi, augusztus 17-én közzétett jelentése rávilágít az otthoni bitcoinbányászattal kapcsolatos háztartási villamosenergia-kiadások globálisan eltérő egyenlőtlenségére.  

Kripto Akadémia kisokos

Hamis luxustáska, ellátási láncok, NFT-k? VeChain mélyelemzés

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img