Binance: panaszos kiutalások és likvidálódó BNB hitel

spot_img

A Binance júniusban jelentette be, hogy európai banki partnere, a Paysafe csak szeptember 25-ig garantálja a bankszámlás euró be- és kiutalások feldolgozását. A tőzsde akkor azt ígérte, hogy egy másik pénzügyi szolgáltató fogja átvenni a Paysafe helyét, akinek a nevét csak később fogják bejelenteni.

A Binance az ellene folyó eljárások miatt az elmúlt hónapokban már elvesztette a dollár és font utalásokat végző partnereit, így kérdés, hogy vajon tényleg lesz-e kivel helyettesíteni a Paysafe-et, vagy a hatósági nyomás miatt Európában is teljesen el lesznek vágva a közvetlen banki kapcsolataiktól?

Bár még egy jó hónap van hátra a szeptember végi határidőig, az elmúlt napokban megsokasodtak a sepa utalások problémáival kapcsolatos közösségi médiás bejegyzések. A panaszok szerint amíg valaki eurót utal be a tőzsdére és kriptót vásárol, addig semmi probléma sincsen, ha viszont pár nap elteltével szeretné ugyanezt az összeget kiutalni a bankszámlájára, akkor már egy hibaüzenettel találkozhat, ami szerint biztonsági okokból  befagyasztották a tranzakciót.

Amikor valaki rákérdezett arra, hogy miért kezdhettek el sokasodni az ilyen esetek, a Binance ügyfélszolgálata vasárnap azt a választ adta, hogy partnerük (Paysafe) felfüggesztett és már nem hajt végre semmilyen eurós tranzakciót.

Az üzenetet aztán kicsit később törölték és azóta “a minden megfelelően működik nincs ok az aggodalomra, csak szúrópróba szerű ellenőrzéseket hajtunk végre” sablon választ illesztik az ezzel kapcsolatos bejegyzések alá.

Mivel a panaszok száma átlépett egy érezhető szintet, az egyik legnagyobb kriptós híroldalnak számító Cointelegraph is megszondázta olvasóit. A nem reprezentatív, de cikkünk írásakor már 600 szavazatnál járó felmérés szerint az emberek több mint harmada találkozott hasonló kiutalási problémával, vagyis nem mindenkit érint a dolog, de mégis nagy valószínűséggel futhat bele, aki utalással próbálkozik.

Emelett többeknek nem tetszett az sem, hogy a tőzsde asztali változata alapból már nem tűnteti fel a kiutalás lehetőségét a felhasználói tárca megnyitásakor. A Withdraw menüpont csak egy oldal szélén látható plusz ikonra kattintás után válik láthatóvá.

De a kiutalásokkal kapcsolatos bizonytalanságok mellett egy másik esemény miatt is sokan figyelnek most a tőzsdére.

A BNBBridge 2022 októberi hack-je során valaki 900 000 BNB-t lopott el a tőzsde blokkláncáról. A támadó a BNB-t a BNB Chain Venus Protocol hitelező platformján 150 millió dollárnyi stabil coin hitelre váltotta, amit ezután más blokkláncokra utalt át.

A 900 000 BNB-s fedezetlen hitel azóta is rendszerben maradt és éppen a jelenlegi 190 – 210 dolláros árfolyamon kezd el likvidálódni. Egy ilyen nagy és hirtelen végbemenő eladás könnyen bedönthetné a BNB árfolyamát, ezért maga CZ, a Binance vezetője is biztosított arról, hogy figyelemmel kísérik a folyamatot és segítenek a hitel minél kisebb kárt okozó likvidálásában.

A problémát a BNB jelenlegi helyzete jelenti, az említett árfolyam ugyanis egy olyan határvonalat jelent a grafikonon, ami két éve fontos támaszt biztosít a Binance kriptopénzének.

Sokan tartanak attól, hogy ez alatt csak a 150 dolláros sáv lehet az első olyan régió, ami megfoghat egy esetleges bezuhanást. Mivel a BNB 2021-ben rendkívül gyors növekedésen ment keresztül, egyedül itt alakult egy olyan aktívabb kereskedési zóna, amit a kereskedők is figyelembe vehetnek a stratégiájuk megtervezésekor.

Ez egy újabb 25%-os esést jelentene a BNB árfolyamában, ami egy kripto piacot 80%-ban domináló tőzsde esetében további bizonytalanságok forrása is lehet.

A 900 000 BNB-s hitel helyzete ezen az oldalon követhető, a Venus sorig kell hozzá legörgetni.

A hitelből eddig 270 000 BNB likvidálódott, még 630 000 maradt hátra. Ha a számláló nullára ér, akkor ez már nem jelent további kockázatot az árfolyamra nézve.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img