Szigorít az ügyfélazonosítás feltételein az OKX és a KuCoin

spot_img

A három legnagyobb forgalmú kripto tőzsde közé tartozó OKX péntek délután jelentette be, hogy minden felhasználójánál egységes ügyfélazonosítási eljárást fog bevezetni.

Bár a tőzsde már két éve bevezette a kötelező ügyfélazonosítást, az adataikra érzékenyek eddig egy kisebb utalási limit elfogadásával dönthettek úgy, hogy csak a nevüket és lakcímüket adják meg a váltónak. Az új rendszerben már mindenkinek kötelező lesz elvégeznie a webkamerás arcfelismeréssel és a személyes dokumentumok feltöltésével járó, legmagasabb szintű azonosítást.

A tőzsde nem adott túl sok időt a felhasználói adatok frissítésére, aki augusztus 21-ig, vagyis hétfő reggel 9-ig nem tesz eleget az új feltételeknek, nem hajthat végre több be- és kifizetést, illetve nem kizárt, hogy a kereskedési lehetőségeiben is korlátozva lesz.

Mivel elég nagy kilengésekkel tarkított napokat élünk, érdemes mihamarabb elvégeznie a folyamatot annak, aki gyakran használja az OKX-et. Kifejezetten kellemetlen lenne azért beleragadni egy pozícióba, mert az oldal az ellenőrzés befejezéséig nem enged hozzáférni a kereskedési felülethez.

Aki bizonytalan abban, hogy a szűk határidő alatt be tudja-e fejezni az ügyfélazonosítást, annak az átmeneti kiutalást is érdemes lehet megfontolnia.

Hasonló szigorításról tájékoztatta felhasználóit a KuCoin. A kötelező, de alapszintű ügyfélazonosítást alig egy hónapja bevezető tőzsde az OKX-hez hasonló módon szigorít, és szelfis / igazolvány feltöltős profilfrissítést vár el a felhasználóktól.

Az ő esetükben kicsit több idő áll rendelkezésre, az oldal augusztus 31-ig adott határidőt a folyamat befejezésére. Aki ezt elmulasztja, a kiutalást leszámítva semmilyen más funkcióhoz nem férhet majd hozzá a KuCoin felületén.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Emlékeztető: ha FTX károsult vagy, ne felejtsd el leadni a kártérítési igényedet

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img