Az FTX összeomlást is lepipálta a kripto piac múlt heti zuhanása

spot_img

A bitcoin 10.5 százalékos eséssel zárta a kereskedési hetet, amivel gyakorlatilag teljesen visszaadta a BlackRock Bitcoin ETF kérelem beadása óta szerzett nyereségét.

Bár voltak olyan hírek, amelyek közrejátszhattak az elmozdulásban, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a BTC az elmúlt 2 hónapban egyre gyengébbnek mutatkozott és lassú, de egyenletesen lefelé tartó mozgást végzett.

A történtek ennek ellenére váratlanul érték a piacot. A csütörtöki összeomlás az FTX csődjét követő esésnél is nagyobb károkat okozott, és több mint 300 millió dollárnyi bitcoin, valamint 700 millió dollár értékű altcoin pozíciót likvidált.

Bitcoin long/short likvidációk nagysága a legnagyobb tőzsdéken

Az FTX bukását 2 hónapos oldalazás követte. Hogy ezúttal is így lesz-e, azt a következő két hét eseményei tehetik kérdésessé.

A Grayscale kapcsán múlt hétre várt bejelentésre meg mindig nem került sor. Ez innentől kezdve bármikor megtörténhet, és újból mozgásba hozhatja a piacot.

Pénteken 16:05-kor az amerikai jegybank elnöke fog beszédet tartani a szervezet nyári évértékelő konferenciáján. Ez ugyan nem egy kripto specifikus esemény lesz, de ha az ugyancsak gyengélkedő hagyományos piacok rosszul fogadják, az hozzánk is átgyűrűzhet.

Az SP500 egy korábbi elrugaszkodási pont alá kerülve hónapok óta először törte meg az emelkedő trendjét

A legfontosabb és igazából mindenki által várt esemény pedig maga a BlackRock Bitcoin ETF-el kapcsolatos döntés lesz, amit szeptember 2-ig (jövő hét szombat) kell kihirdetnie a tőzsdefelügyeletnek.

A szervezet dönthet a kérelem elfogadása, halasztása és elutasítása mellett. A legtöbb elemző a döntés elhalasztását tartja a legvalószínűbbnek. Ebben az esetben október közepéig tolódhat ki a várakozási idő.

Bitcoin nyereség/veszteség táblázat

Az elmúlt 13 év időszakos trendjei alapján a bitcoin esése nem számít rendkívülinek. Havi lebontásban nézve az augusztus (13-ból 9-szer) és a szeptember (12-ből 10-szer) hónapok általában a korrekció jegyében telnek. Reméljük, hogy az év utolsó három hónapjára vonatkozó átlagok (legalsó sor) is ennyire pontosak lesznek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Emlékeztető: ha FTX károsult vagy, ne felejtsd el leadni a kártérítési igényedet

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img