Növelni tudta bányászbevételeit a Galaxy és az NYDIG

spot_img

A 2022-es medvepiaci konszolidációnak köszönhetően a két nagy digitális vagyonkezelő, a Galaxy Digital (GLXY) és a New York Digital Investment Group (NYDIG) növelni tudta bitcoinbányászatból származó bevételeit a második negyedévben – derül ki a nyilvános negyedéves jelentésekből.

Az elmúlt időszakban az NYDIG figyelemre méltó bányász erővé vált, miután több adósa nem teljesítette, vagy felmondta berendezés finanszírozási kölcsönét, így a hitel fedezetéül szolgáló bitcoinbányászok az NYDIG-hez kerültek.

Kapcsolódó cikkünk:

Így járt például a New York-i székhelyű Greenidge Generation is, amely még idén januárban csökkentette jelentősen adósságát azzal, hogy 2,8 EH/s vállalati hashráta kapacitás tulajdonjogát az NYDIG-re ruházta át, valamint ugyanakkor, ugyanazokra a bányászgépekre tárhelyszerződést kötött az NYDIG-gel, hogy a bányászok továbbra is online maradjanak. A tárhelyszerződés révén, a Greenidge közreműködésével az NYDIG az idei évben eddig több mint 900 bitcoint bányászott ki.

A Galaxy és az NYDIG 2023-as második negyedéves bitcoin termelési eredménye a versenytársakkal összehasonlítva (forrás: theminermag)

Az Argo Blockchain szintén az NYDIG-nek volt az adósa. A bányász még a 2021-es bikapiac során vett fel bányászfinanszírozási hiteleket, köztük az NYDIG-től. Az Argo esetében azonban érdekes döntés született. Ahelyett, hogy lemondott volna a bányászfelszerelés biztosítékáról, a cég eladta zászlóshajó texasi telephelyét, a Helios-t az NYDIG riválisának, a Galaxy Digital-nak. Az eladásból származó bevételek elegendőek voltak ahhoz, hogy az NYDIG tartozásokat kiegyenlítsék. Az Argo egykori Helios telephelyén a Galaxy Digital kibővítette szabadalmaztatott bányász technológiáját, amelyben immár saját és az Argo egykori bányászgépeit is működteti.

Olvasd el ezt is:

Az NYDIG hosting tevékenysége

Az NYDIG bitcoinbányászati üzletága az első és a második negyedévben 393 BTC-t, illetve 527 BTC-t bányászott ki hosting szolgáltatásokon keresztül, de saját tulajdonban lévő bányászbendezéseken keresztül. 

A vállalat átlagos vállalati hashrátája a második negyedévben 2 EH/s volt (az átvett 2,8 EH/s ~71%-a). A negyedéves bitcoin átlagárak alapján az NYDIG körülbelül 23,7 millió dolláros bevételt könyvelhetett el a kibányászott 920 BTC-ből. A vagyonkezelő bitcoin előállítási költsége körülbelül 18000 USD körül alakult, és a becsült hosting költsége, pedig 0,07 USD/kWh.

A Galaxy hibrid bányászati modellje

A Galaxy Digital 2021 és 2022 közötti bitcoinbányászati ​​üzletága főként berendezések lízingbevételéből és tárhelypartnereken keresztül történő, saját tulajdonú bányászatból állt. Az Argo Helios telephelyének 2022 decemberi felvásárlása után, azonban az üzleti modell a tárhelyszolgáltatás és a saját bányászat kombinációjára változott. Ez azonnali hatást gyakorolt ​​a cég digitális infrastruktúra szegmens egészének növekedésére.

A Galaxy Digital bitcoin előállítási költsége (forrás: theminermag)

A cég a második negyedéves jelentésében úgy nyilatkozott, hogy bányászati ​​költsége 5,5 millió dollár volt, amely főként energia vásárlásokból állt. Az előállítási költségek valahol 9-10000 dollár körül alakultak, és nagyjából igazodtak ahhoz, amit az Argo 2022 decemberében közölt. A Galaxy vállalati hashráta kapacitása az első negyedévet (0,9 EH/s) követően majdnem a duplájára emelkedett, 1,66 EH/s-mal zárta a második negyedévet.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bányásznak állt a Galaxy Digital

/bloomberg, theminermag, nydig, galaxy digital/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img