Egymás ellen pereskednek a Gala Games alapítói

spot_img

Augusztus 31-én a Gala társalapítói, Wright Thurston és Eric Schiermeyer pert indítottak egymás ellen az utahi kerületi bíróságon.

A Gala nevében Schiermeyer azt állította, hogy 2021 elején Thurston és befektetési cége, a True North United Investments 8,6 milliárd darab GALA tokent lopott el, amit körülbelül 130 millió dollár értékben sikerült értékesítenie később, amelyek a Gala Games ökoszisztémájához köthetőek.

Schiermeyer keresetében leírja, hogy a GALA tokeneket a cég tulajdonában lévő tárcába helyezték el, de később Thurston 43 másik pénztárcába utalta ki őket. Amikor szembesítették a tokenek mozgatásával, azt mondta, hogy a GALA tokeneket biztonságos pénztárcában akarja tartani a Gala számára.

A per állítása szerint később ezeket a tokeneket 2022 szeptembere és 2023 májusa között a tárcákból kiutalták, majd átváltották vagy eladták őket  egy “igen összetett, zavaros tranzakciókból álló folyamat” során.

Részlet Schiermeyer peréből a vélhetően ellopott GALA tokenek ügyében (forrás: cointelegraph)

Thurston feltételezhetően ellopta a Gala ökoszisztéma csomópontjainak futtatásához szükséges licenceket is, amelyekkel GALA tokeneket lehet keresni. A vád szerint a licenceket eladta és megtartotta a bevételt.

Ugyanezen a napon Thurston és befektetési cége pert indított Schiermeyer ellen, ugyancsak a Gala Games nevében. A kereset azt állítja, hogy Schiermeyer okozta a “több millió dollárnyi Gala vállalati vagyon eladását és elpazarlását”. Állításuk szerint Schiermeyer továbbá több millió dollárt kölcsönzött a Gala pénzéből saját magának személyes kiadásokra. 

Részlet Thurston Schiermeyer elleni keresetéből (forrás: cointelegraph)

Schiermeyer állítólag svájci, valamint dubaji Gala szervezeteket is létrehozott, majd saját magát tette meg vezető részvényesnek, hogy üzleti lehetőségekhez jusson, a per szerint.

Thurston azt is állítja, hogy Schiermeyer a Gala-t Thurston közreműködése nélkül működtette, és “többszöri kérés ellenére” hiányos vagy helytelen információkat és vállalati nyilvántartásokat adott át Thurston-nak.

Schiermeyer keresetében kérte Thurston eltávolítását a Gala Games igazgatói posztjáról, valamint kártérítést is követel, beleértve az állítólagosan ellopott GALA tokenek visszaszolgáltatását. Thurston hasonlóképpen kérte Schiermeyer eltávolítását a Gala éléről, és legalább 750 millió dollárnyi kártérítést követel.

A dolog pikantériája, hogy a Gala Games még 2023 májusában adta ki a Gala(v2) tokeneket, amelyekről azt az információt adták, hogy „számos fejlesztést hoznak az ökoszisztémába, beleértve a továbbfejlesztett égetési mechanizmust és biztonsági fejlesztéseket”. Schiermeyer azt állítja, hogy az új tokenek valódi célja az volt, hogy a Thurston által vezérelt pénztárcákban lévő GALA tokenek elavuljanak, miközben az ökoszisztéma többi részét érintetlenül hagyják.

Márciusban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete egyszer már beperelte Thurston-t, a True North-ot és egy másik, általa alapított, Green United nevű céget, mert ponzi kriptobányász rendszerbe történő befektetéseket értékesítettek 18 millió dollár értékben.

A Gala Games-nek Thurston és Schiermeyer társalapítója volt 2019 elején, mindegyikük 50%-os tulajdonrészt kapott. Michael McCarthyt, akit egyes dokumentumok a Gala harmadik társalapítójaként tartanak nyilván, egyik perben sem említik. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Jön az új GALA token, érdemes saját tárcába küldeni a tokeneket

/cointelegraph, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img