A BlackRock igazgatója szerint természetes piaci folyamatok és nem a velük kapcsolatos álhírek okozták a bitcoin 3000 dolláros emelkedését

spot_img

Hétfőn egy nagy kilengést okozó, de mint nem sokkal később kiderült hamis hír jelent meg arról, hogy a BlackRock engedélyt kapott egy spot Bitcoin ETF indítására.

A hír forrásának számító Cointelegraph később egy cikkben magyarázta el, hogy munkatársuk egy Telegram csoportban látott kép alapján tette közzé a bejegyzést anélkül, hogy ellenőrizte volna annak valóságtartalmát.

A szerkesztők bocsánatot kértek és azt ígérték, hogy a jövőben jobban odafigyelnek, a közösségből ugyanakkor sokan úgy gondolják, hogy az egyik legnagyobb kriptós híroldalnak ennél több felelősséget kellene vállalnia a kereskedőknek okozott százmillió dolláros nagyságrendű veszteségekért.

Larry Fink, a BlackRock igazgatója

A történtekről a BlackRock igazgatóját is megkérdezték, aki szerint nem a hamis hírek megjelenése volt a fő ok, amiért tegnap kilőtt az árfolyam, hanem az, hogy az olyan bizonytalanságok mint például az izraeli konfliktus, a “minőségi befektetések” vásárlására kezdték ösztönözni az embereket.

Megtörtént tehát, amire régóta vártunk. Tegnap délután 15:23-kor az egész világ rádöbbent, hogy a bitcoin milyen jó befektetés. A csoda sajnos végül csak 15:30-ig tartott, a vásárlóknak alighanem ekkor jutott eszébe, hogy már biztos véget ért a reklám, és folytatódik a Szerencsekerék tegnap esti adásának ismétlése.

A viccet félretéve, a bitcoin még kedd reggel is az álhírek megjelenését megelőző árfolyamszint felett tartózkodott.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img