Álhír miatt ugrott 3000 dollárt a bitcoin árfolyama

spot_img

A hétfő délutáni órákban az egyik legismertebb kriptós híroldal, a Cointelegraph Twitter fiókján jelent meg az a bejegyzés, ami szerint az iShares (BlackRock) engedélyt kapott egy spot Bitcoin ETF indítására.

Az árfolyam az ezt követő 6 percben közel 3000 dollárral növekedett, amikor a Fox Business BlackRock-os kapcsolatokkal rendelkező riportere jelezte, hogy csak egy álhírről van szó. A kérelem a BlackRock szerint jelenleg is elbírálás alatt áll.

Az ár ezt követően gyorsan visszatért a bejegyzés előtt tartott szintre, a kétirányú akcióban viszont az első gyorselemzések szerint legalább százmillió dolláros nagyságrendű veszteség érte a kereskedőket. Egyes kommentelők úgy gondolják, hogy emiatt később még bírósági ügy is kerekedhet a téves bejegyzésből.

Az ETF elfogadásával kapcsolatos találgatások pénteken kerültek ismét a figyelem középpontjába, az amerikai tőzsdefelügyelet ugyanis képtelen volt a bíróság előtt megindokolni, hogy miért nem adott engedélyt egy korábban kérvényezett Bitcoin ETF befektetési termék elindítására.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bitcoin ETF: a Bloomberg szakértői szerint 90%, hogy januárig meglesz az engedély

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img